Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Thom Yorke – “Volk”

Wie een beetje kaas heeft gegeten van Radiohead, komt al snel bij het eigenzinnige genie van Thom Yorke terecht. Een frontman om u tegen te zeggen, maar ook als solo artiest weet hij stevig zijn mannetje te staan. Dat bewees hij met zijn twee soloplaten The Eraser en Tomorrow’s Modern Boxes. Daarnaast is Yorke ook niet vies om de grenzen van zijn kunnen verder af te tasten, want zo waagde hij zich meer dan eens aan het maken van soundtracks voor de films When The Dragon Swallowed The Sun (2010) en The UK Gold (2013). Yorke lijkt de smaak te pakken te hebben, want zo schreef hij niet minder dan 25 composities voor de remake van de horrorfilm Suspiria. Een film die voor het eerst het levenslicht zag in 1977 en ondertussen een cultstatus wist te bereiken. Na de angstaanjagend goede releases van “Has Ended” en “Suspirium” lost Yorke een nieuw nummer getiteld “Volk”.

“Volk” neemt je vanaf het begin mee op een reis richting het onbekende. Eén ding is wel zeker en dat onbekende is niet de plek waar je rustig een koffie wil drinken. Nee, het is een plek die je doet huiveren en laat het nu dat zijn dat een goede horrorfilm nodig heeft. De hypnotiserende en haast psychedelische synths doen je hartslag systematisch stijgen naar ongekende hoogtes. De bijpassende video valt daarbij ook niet te negeren, want die doet er enkel maar een schepje bovenop. Wie niet geraakt wordt door “Volk”, zal na een vijftal minuten waarschijnlijk wel van zijn stoel geblazen worden. Dit doet Yorke door gebruik te maken van meeslepende drumpartijen. Het gevoel besluipt ons dat er iemand achter ons aan zit, maar dat zal wel verbeelding zijn zeker?

Met “Volk” neemt Yorke ons mee op een psychedelische reis die ons absoluut weet te raken. Zijn kracht om ons in een zestal minuten mee te slepen is geniaal goed en het maakt ons nieuwsgierig naar zowel de film als de rest van de plaat. Wie wil genieten van de film en de plaat zal nog even geduld moeten hebben, want de release is gepland op 26 oktober. In de tussentijd raden we je aan de originele film uit 1977 eens te bekijken.

11 oktober 2018

About Author

Jasper Laureyssens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter