Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Illusions”

Rond de uit Reading komende band Sundara Karma was het nu al een jaartje wat stiller geworden, nadat ze in 2017 nog hun eerste langspeler Youth Is Only Ever Fun in Retrospect uitbrachten. Het indie viertal rond de excentrieke frontman Oscar Lulu heeft heel al heel wat successen weten te boeken met hun muziek en dat leverde hen een grote fanbase op. Vooral in hun thuisland zijn de vier al een echte naam in het indie-circuit, alleen in de rest van Europa gaat het moeilijker. Met een gloednieuwe plaat in de aantocht, losten ze vandaag met “Illusions” alvast hun eerste nieuwe nummer in bijna twee jaar tijd.

“Illusions” neemt meteen een geweldige start met een lekker out of tune gitaartje. De sound van Sundara Karma is echter wat veranderd in vergelijking met hun debuutplaat Youth Is Only Ever Fun in Retrospect. Het klinkt allemaal iets experimenteler en psychedelischer en daar moeten de fans van Sundara Karma eerst nog wat aan wennen. De manier van sfeer creëren vinden wij bovendien voortreffelijk en de opbouw van “Illusions” is ook op zijn minst straf te noemen. Met een speelduur van vijf minuten is het nummer voor huidige termen iets aan de lange kant, maar bij het beluisteren komt nooit verveling op. Sundara Karma heeft met “Illusions”  een puike single gelost die we de komende dagen op repeat zullen zetten.

Facebook

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jalen Ngonda - "Illusions"

Jalen Ngonda is het nieuwe paradepaardje van het cultlabel Daptone Records. Afgelopen jaar bracht de Britse soulzanger zijn debuutplaat Come Around and…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Baby Blue"

Het blijft ons verbazen dat een band als Sundara Karma nog steeds niet groot is doorgebroken. Dat ze wel over het materiaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.