Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Illusions”

Rond de uit Reading komende band Sundara Karma was het nu al een jaartje wat stiller geworden, nadat ze in 2017 nog hun eerste langspeler Youth Is Only Ever Fun in Retrospect uitbrachten. Het indie viertal rond de excentrieke frontman Oscar Lulu heeft heel al heel wat successen weten te boeken met hun muziek en dat leverde hen een grote fanbase op. Vooral in hun thuisland zijn de vier al een echte naam in het indie-circuit, alleen in de rest van Europa gaat het moeilijker. Met een gloednieuwe plaat in de aantocht, losten ze vandaag met “Illusions” alvast hun eerste nieuwe nummer in bijna twee jaar tijd.

“Illusions” neemt meteen een geweldige start met een lekker out of tune gitaartje. De sound van Sundara Karma is echter wat veranderd in vergelijking met hun debuutplaat Youth Is Only Ever Fun in Retrospect. Het klinkt allemaal iets experimenteler en psychedelischer en daar moeten de fans van Sundara Karma eerst nog wat aan wennen. De manier van sfeer creëren vinden wij bovendien voortreffelijk en de opbouw van “Illusions” is ook op zijn minst straf te noemen. Met een speelduur van vijf minuten is het nummer voor huidige termen iets aan de lange kant, maar bij het beluisteren komt nooit verveling op. Sundara Karma heeft met “Illusions”  een puike single gelost die we de komende dagen op repeat zullen zetten.

Facebook

9 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief