LiveRecensies

Ross From Friends @ AB Club (i.s.m. Braindance): Dansen met je vrienden

Gisterenavond was het nog eens tijd om onze dansbenen los te gooien, en voor die gelegenheid zakten we af naar één van onze favoriete plaatsen: de Ancienne Belgique. Daar vond één van de eerste edities van Braindance plaats, een concertenreeks die je kan omschrijven als dansen voor gevorderden. Geen The Chainsmokers of dergelijke, maar wel bedroom producers die niet alleen op de benen maar ook je hersenen inwerken. Leuk concept, dat wij een met onze eigen oren –of benen– moesten gaan waarnemen. Het voorprogramma Ninjato moesten we spijtig genoeg missen.

Bij het binnenkomen zat de kleine zaal van de AB afgeladen vol, en door een DJ die al een beetje muziek in het genre speelde zat de sfeer al snel goed. Met een pintje in de hand kwam het trio –live wordt hij bijgestaan door twee muzikanten– het podium op en begon aan hun set. Met “Pale Blue Dot” en “Wear Me Down” kregen we meteen twee schijven van de recentste plaat, met als gevolg dat het onmogelijk was om stil te blijven staan. Opvallend was hoe het publiek werkelijk vanaf de eerste minuut mee was; dit beloofde een heerlijke dansavond te worden.

Daarna doken we in een mix van vage stemmen, duistere synths en zware beats, en dat alles aan één stuk door. Ross From Friends nam geen tijd om het publiek toe te spreken en daar zijn we hem dankbaar voor: een uur dansen aan één stuk, zonder gezeik, meer moest dat niet zijn. Door dat het ‘m enkel om de muziek ging kregen we gisteren een Boiler Room-gevoel. Natuurlijk was dit aan de ene kant puur genieten, maar soms haalde het brakke fuif-gevoel de overhand door het occasionele geroezemoes.

Aan de andere kant was dat dan ook weer een positief punt, het leek wel alsof je op een gezellige homeparty was en één van je friends aan het DJ’en was. En gelukkig speelde die muziek de centrale rol op deze geweldige avond. Hoogtepunten waren trouwens eeuwige klassieker “Talk To Me You’ll Understand” en “Thank God I’m A Lizard”, die vanaf hun eerste klanken het publiek aan het joelen kreeg. Dit toonde aan dat het publiek bestond uit diehard-fans die hun held kwamen aanschouwen.

Conclusie: Ross From Friends speelde een foutloze, overtuigende live-set die ons een geweldige avond bezorgde. De afwezigen hadden ongelijk en zeker als je fan bent van muziek van Four Tet, Baltra of zelfs Bonobo, heb je een avond bomvol goede muziek gemist. Ook het concept Braindance is meer dan geslaagd, ze zullen ons daar nog vaker zien, daar mag je zeker van zijn.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Jesus and Mary Chain @ Ancienne Belgique (AB): Heerlijk apathisch

Een maand geleden bracht The Jesus and Mary Chain met Glasgow Eyes zijn fraaie achtste langspeler uit. Voor de broeders Reid was dat…
InstagramLiveRecensies

Cymande @ Ancienne Belgique (AB): Muziek is dé boodschap

Na ruim een halve eeuw krijgt Cymande eindelijk de waardering en erkenning die ze eigenlijk al van meet af aan hadden verdiend….
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.