Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kurt Vile – “One Trick Ponies”

Volgende week verschijnt het nieuwe album van Kurt Vile, maar niet voor we een derde single daaruit te horen krijgen. Bottle It In is nog steeds de titel van het album en we kregen er al “Loading Zones” en het fantastisch jammende “Bassackwards”, nu met “One Trick Ponies” heeft Vile ook voor wat extra input gezorgd. Op de song krijgen we naast Kurt ook Warpaint’s Stella Mozgawa en Beachwood Sparks’ Farmer Dave Scher te horen op het refrein. Het zorgt voor een hoopvol refrein dat goed blijft hangen.

Net zoals zijn vorige nummers draait ook deze “One Trick Ponies” rond een rustgevend sfeertje in de gitaarlijn die vooral heel repetitief is. Maar deze song heeft een grotere popstructuur. Het refrein is namelijk heel aanstekelijk en de sfeer net nog iets losser. De meerstemmigheid in het refrein zorgt er ook voor dat je een klein gospelgevoel krijgt en je hart heel warm wordt. De drie stemmen blijken namelijk heel goed op elkaar te zijn ingespeeld en dat maakt dit refrein heel magisch. Volgende week verschijnt de plaat, op 30 oktober speelt de man in de Ancienne Belgique, dat het de moeite zal zijn, kunnen we nu al beloven.

4 oktober 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief