Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Unknown Mortal Orchestra – “Hanoi 6”

Eerder dit jaar verraste Unknown Mortal Orchestra ons met Sex & Food. Een plaat die niet meteen de sterkste was uit hun discografie, maar wel de belofte voor meer. In een interview met ons wist Ruban ons zelfs te zeggen dat ze een volledige krautrock plaat hadden opgenomen. Daad bij woord voegen doet UMO vandaag waarin ze de instrumentale plaat IC-01 Hanoi aankondigen. De plaat verschijnt ook nog dit jaar en wel op 26 oktober al. De groep laat er alvast geen gras over groeien en lost nu al het bijna tien minuten durende “Hanoi 6”.

Jazz, krautrock en avant-garde muziek lijken op deze song hand in hand te gaan. Het begint allemaal experimenteel, maar na een tijdje komt een saxofoon veel frequenter op de voorgrond. Het geeft deze song vooral een betoverende en mysterieuze sfeer. Dat de plaat werd opgenomen in Hanoi, Vietnam, blijkt ook uit de Aziatische en psychedelische sounds die we in de song terughoren. Allemaal zeer experimenteel, maar tegelijk ook best dromerig. Een heel andere kant dus van UMO die ons laat watertanden en ook nog steeds verrast. Op het eind ontstaat een gigantische chaos en we veronderstellen dat de rest van de plaat zich zo zal doorzetten.

Op 2 november speelt de band op het Filter Festival in Trix. We zijn benieuwd of ze zich daar ook van hun meest experimentele kant zullen laten zien.

25 september 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief