Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Time To Give”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Time To Give”

Bijna tien jaar is White Lies al bezig met de indie muziek wat donkerder te maken, en het lijkt er niet op dat ze er binnenkort mee zullen ophouden. Meer nog op 1 februari verschijnt het vijfde album van het trio en het krijgt de toepasselijke naam Five. Negen nieuwe nummers worden ons beloofd die trouw blijven aan de unieke stijl van White Lies. Met “Time To Give” krijgen we meteen een eerste voorsmaakje dat boven de zeven minuten afklokt. Meteen heel wat nieuwe muziek dus. Op 20 februari speelt de band ook in de Ancienne Belgique. Tickets daarvoor zijn vanaf vrijdag beschikbaar.

Veel gebeurt er niet in de nieuwste song van White Lies en net dat maakt het beter dan de vorige plaat van de groep. Daarop was eigenlijk niets deftigs te vinden omdat er te veel aan overdaad werd gedaan. Hier gaat de groep terug naar de basis en staan de synths centraal. Sfeervolle ritmes gedrenkt in de donkere en krachtige stijl, want op het einde krijgen we een potige solo doorspekt van synths en gitaren. Harry McVeigh brengt met zijn zwoel stemgeluid de rest van de song tot een geweldig eind. We hadden niet gedacht dat White Lies zich ging herpakken, maar met “Time To Give” hebben ze toch weer een geweldige song gemaakt die blijft boeien.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.