banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smashing Pumpkins – “Silvery Sometimes (Ghosts)”

The Smashing Pumpkins zijn bezig aan een reünietournee in de Verenigde Staten, maar naar het schijnt blijft het niet enkel bij zo’n tour. De band zou in de studio met Rick Rubin werken aan een nieuw album dat op 16 november verschijnt, in tegenstelling tot twee ep’s zoals Billy Corgan eerder beweerde. Een eerste album in lange tijd met 75% van de originele line-up: Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlain en Jeff Schroeder. Het krijgt de onmogelijke titel Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. en zal acht nummers rijk zijn. We hoorden in het begin van de zomer met “Solara” al een stevige nieuwe, nu komt de groep met een iets slomer nummer onder de naam “Silvery Sometimes (Ghosts)”.

“Silvery Sometimes (Ghosts)” doet het minder potig dan “Solara” en heeft meer invloeden zoals we op “1979” gewoon zijn. Een elektrische gitaarlijn die een strak tempo behoudt, maar nooit echt uitbundig wordt en de kenmerkende stem van Corgan zorgen meteen voor een breekbaar gevoel. Het refrein is er dan weer eentje dat blijft hangen en zo toont The Smashing Pumpkins dat die ‘reünie’ eigenlijk zo slecht nog niet is. “Silvery Sometimes (Ghosts)” is al het tweede nummer van de band dat niet weet teleur te stellen, we zijn benieuwd naar de rest van het werk.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Smashing Pumpkins – “Confessions of a Dopamine Addict” en "Wrath"

We zullen al meteen beginnen met een disclaimer: we hebben het nooit gehad voor The Smashing Pumpkins. Niet dat we er tegen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Smashing Pumpkins - "Cyr" & "The Colour of Love"

Billy Corgan is niet de meest gemakkelijke mens om mee overeen te komen, dat weet iedereen in de muziekindustrie. In 2018, na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smashing Pumpkins - "Knights Of Malta"

Volgende week brengt The Smashing Pumpkins een eerste plaat in achttien (!) jaar uit met de originele leden Billy Corgan, James Iha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.