Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby – “All Fired Up”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby – “All Fired Up”

Het verhaal van Matt Corby is nog steeds eentje uit de duizend. De jongeman werd in 2007 als zestienjarige tweede in de Australische versie van Idool en nam toen ruim zijn tijd om zijn eigen plekje in de indiefolkscene te vinden. Na enkele eptjes en singles bracht Corby in 2016 dan eindelijk zijn langverwachte debuutplaat Telluric uit, een verzameling van folknummers doorspekt met psychedelica en fijne arrangementen. Gelukkig laat hij ons niet nog eens negen jaar wachten en brengt de sympathieke Australiër na “No Ordinary Life” al een tweede single uit zijn gloednieuw album Rainbow Valley, dat op 2 november verschijnt.

De naam van de plaat verwijst naar Corby’s eigen opnamestudio in zijn huis in Byron Bay, New South Wales, Australië. Daar schreef en producete hij helemaal zelf zijn nieuwste plaat terwijl hij zowat alle instrumenten zelf inspeelde. Dat huiselijke en kalmerende gevoel druipt ook van elke noot in zijn single “All Fired Up”. Het is een intieme pianoballade die vooral Corby’s indrukwekkende stem in de spotlight zet. Waar hij op vorige singles als “Brother” of “Resolution” nog opzwepend voor de dag kwam, zakt hij hier lekker onderuit. “All Fired Up” is de perfecte soundtrack voor een luie zonnige zondagnamiddag in de tuin.

Op 14 februari (jawel Valentijn) staat Matt Corby opnieuw in de Botanique en op 2 november verschijnt zijn nieuwe album Rainbow Valley via Warner Music.

Tracklist:

  1. Light My Dart Up
  2. No Ordinary Life
  3. All That I See
  4. Get With The Times
  5. All Fired Up
  6. How It Ends
  7. New Day Coming
  8. Better
  9. Miracle Love
  10. Elements
  11. Rainbow Valley
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Matt Corby – Everything’s fine (★★★): Alles is inderdaad oké

In 2007 maakte ze in Australië voor het eerst kennis met Matt Corby in Australian Idol, waar hij tweede werd en waarvan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby - "Problems"

Door de ondertussen welgekende coronapandemie was het even stil langs Corby’s kant. Het tweede en laatste album van de Australische singer-songwriter dateert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby - "Vitamin"

Matt Corby houdt van verrassingen en zo was er vorige week een terugkeer met het leuke “If I Never Say a Word”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.