Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Basement – “Stigmata”

Geheel conform de huidige commerciële gang van zaken heeft Basement een maand voor de release van hun vierde studioalbum Beside Myself een tweede single de wereld ingestuurd. De première gebeurde via lifestyle website Highsnobity met een bijhorende merchandise collectie. Iets wat we ze een vijftal jaar geleden niet zouden zien doen, maar anno 2018 niet meer verbaast.

“Stigmata” ligt in de lijn van hun eerste single “Disconnect”: een cleane sound, relatief traag maar desalniettemin een aangenaam en organisch nummer. Een opvallend sterke productie toont aan dat de Britse band klaar is voor het grote publiek. Volgens vocalist Andrew Fisher gaat het nummer over de momenten waarin je je down voelt zonder enige aanleiding, en hoe daar soms geen ontkomen aan is. De typische pop-punk lyrics leer je niet zomaar af. Strak einde van het nummer trouwens.

De tijden waarin ze voor kleine, maar hevig crowdsurfende lieden speelden, is voorbij. De fase waarbij ze klaar zijn voor een stapje richting het grote publiek is aangebroken. Momenteel lijkt het enkel op een stijlswitch, maar behouden ze hun eigen identiteit. Op 12 oktober weten we met Beside Myself of ze deze aangename trend kunnen voltrekken.

8 september 2018

About Author

Antoon V. Ryckeghem


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter