Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Thom Yorke – “Suspirium”

De laatste tijd was Radiohead frontman Thom Yorke druk bezig met het schrijven van een soundtrack voor de bovennatuurlijke horrorfilm Suspiria van Luca Guadagnino (een remake van de gelijknamige film uit 1977). De film ging vorig weekend in première op het Filmfestival van Venetië, maar je moet niet per sé naar de bioscoopzaal trekken om te genieten van de soundtrack. Er is namelijk aangekondigd dat de volledige soundtrack op 26 oktober zal worden uitgegeven in vorm van een dubbelalbum op XL Recordings. Hieruit krijgen we al het bloedmooie “Suspirium” te horen.

Thom Yorke ging in zijn solowerk zo goed als altijd in de richting van de beats en elektronica, maar de aanpak op “Suspirium” is opvallend anders. Thom’s pianospel klinkt intiem en doordrongen met spanning, maar tegelijk ook ietwat fleurig. Samen met de mature zangstem van Yorke laat het nummer je meedrijven op zijn pracht, waar onvoorspelbare omschakelingen en zelfs het zachte geluid van een fluit voor de nodige verrassingen zorgen. Het is met hoge verwachtingen uitkijken naar hoe dit in de context van de film zal klinken en wat we nog kunnen verwachten op de soundtrack.

Tracklist Suspiria:

Disc 1:
A Storm That Took Everything
The Hooks
Suspirium
Belongings Thrown In A River
Has Ended
Klemperer Walks
Open Again
Sabbath Incantation
The Inevitable Pull
Olga’s Destruction (Volk tape)
The Conjuring of Anke
A Light Green
Unmade
The Jumps

Disc 2:
Volk
The Universe is Indifferent
The Balance of Things
A Soft Hand Across Your Face
Suspirium Finale
A Choir of One
Synthesizer Speaks
The Room of Compartments
An Audition
Voiceless Terror
The Epilogue

4 september 2018

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief