Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ginla – “Cub”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ginla – “Cub”

Beste vrienden en multi-instrumentalisten Jon Nellen (NY) en Joe Manzoli (Canada) vormen samen de band “ginla”.Ze leerden elkaar kennen op Berkeley doordat ze deel uitmaakten van hetzelfde World jazz-ensemble. Een meant-to-be verhaal, aangezien Berkeley niet wist wat aan te vangen met Nellen (die gepassioneerd was door Indische muziek) en hem dus op goed geluk in deze groep smeet.

Hun inspiratie halen ze uit eclectische hoeken, maar vooral uit muziek die ze niet begrijpen. Dit kan gaan van house naar rap tot klassieke nummers. Zelf beschrijven ze hun muziek als alternatief, omdat het volgens hen niet in een vakje past. Pillow-talk pop en synth-pop zijn echter graag geassocieerde labels voor ginla. Organische drums, warme synths en vocale gelaagdheden op een bedje van luchtige gitaarleads zijn de kenmerken van deze band. Hun sterkte is het combineren van gevoelsmatige lyrics en krachtige sounds.

De verweven synths en gitaar zorgen voor de intro van “Cub”. ‘Pick a line, To settle on again, ‘Cause I was off, Thousand miles.’ vullen aan met de dromerige stem van Manzoli. Het opbouwende ritme wordt versterkt door de elektronische beats die bijgevoegd worden bij het refrein dat daarna helemaal open trekt en waar een gevoel van verlangen overheerst. “Cub” gaat over het verhaal van een van hun goede vrienden die door een traumatische ervaring ging. Het was identiek aan de ervaring van één van de bandleden. Hierdoor waren ze in staat om dat gevoel te vertalen vanuit een perspectief dat buiten hen stond met interne vrede en rust als eindresultaat.

Hun debuutplaat Codex komt uit op 7 september op Terrible Records.

Facebook / Instagram

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

Wunderhorse - Cub (★★★★): Een hele mooie muzikale puinhoop

In 2017 hing er een grote hype rond The Dead Pretties, een Londense band die arriveerde in het circuit. Ze stonden onderaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.