banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “Bee-Sting”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enkele weken geleden stond het drietal van The Wombats nog op Pukkelpop, vandaag zijn ze terug met nieuwe muziek. Begin dit jaar bracht het trio nog een album uit, maar dat houdt hen niet tegen om nieuwe muziek te maken. Op 9 november brengen ze zelfs een extended versie uit van Beautiful People Will Ruin Your Life. Drie nieuwe liedjes krijgen we er op; een akoestische versie van “Lethal Combination” en twee gloednieuwe songs “Oceans” en “Bee-Sting”. Die laatste kunnen we nu al horen, en hij klinkt even fris als het album deed.

Een simpele, maar effectieve gitaarriff zorgt voor een heel optimistisch sfeertje in de single. Zo luister je al van bij het begin met een glimlach naar het nummer. Het is gewoon een heel gezellig liedje dat niemand slecht kan vinden. Veel vernieuwends horen we er wel niet in terug, maar dat is niet altijd nodig. “Bee-Sting” heeft een aanstekelijk refrein dat meteen blijft plakken, het is duidelijk dat The Wombats dit nog steeds goed kunnen schrijven. Een trager middenstuk zorgt voor de nodige diversiteit, al is het toch vooral de uptempo gitaar die de song naar een hoger niveau tilt. Hoewel het nummer over een steek gaat, voelen we allerminst pijn bij het luisteren van deze song. Zo’n bijensteken zouden we altijd willen krijgen.

3221 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Everything I Love Is Going To Die"

Het jaar zit er nog niet op, of we kijken al vol verwachting uit naar het volgende. Niet alleen omdat we dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Ready For The High"

Er zijn bepaalde redenen waarom je al kan uitkijken naar 2022. Zo zullen er hopelijk terug grote festivals zijn, zal er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "If You Ever Leave, I'm Coming With You"

Wat we al een tijdje vermoedden, wordt vandaag eindelijk bevestigd: er zit een nieuw album van The Wombats aan te komen. Met Fix…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.