Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Masego (ft. SiR) – “Old Age”

Masego is één van de vele hypes die zich in 2018 aan het ontwikkelen is. De stijl van Masego valt moeilijk in een hokje te plaatsen, hij combineert namelijk vlotjes hiphop, jazz en dance-muziek. U kent hem misschien van video’s op Youtube waar hij met enkel zijn saxofoon, wat samples en een synth heerlijke, groovy nummers opbouwt. Na zijn eerste EP The Pink Polo, komt Masego nu voor het eerst met een debuutplaat. Wanneer die uitkomt, is nog niet bekend, maar “Old Age” is de tweede single voor dat album, na “Lady Lady”. Dat laatste nummer kondigde hij overigens aan met een tour die ook halt houdt in de Vooruit.

Op “Old Age” doet Masego het met z’n maatje SiR, die alleen maar positief bijdraagt aan de smooth vibes die hij produceert. Na een korte spoken intro begint het nummer met zachte piano-akkoorden en wat Frank Ocean-achtige vocals. Later valt een vette beat en baslijn in, gesteund door subtiele jazzy gitaar. Een typisch Masego nummer dus, alleen ontbreekt zijn saxofoon, die zelfs gedurende het hele nummer geen plaats krijgt. De grootste kwaliteit van het nummer is de sfeer, perfect om mee in the mood te geraken, want een memorabel refrein of extreem dansbaar saxofoonstuk krijgen we deze keer niet.

Zin om deze laidback vibes live te zien, of je dansbenen los te smijten op één van zijn andere nummers? Zak op 25 september af naar de Vooruit, met in het voorprogramma onze Belgische EMY. Wacht niet te lang want zo’n top-affiche zou wel eens uitverkocht kunnen geraken!

Facebook

22 augustus 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief