Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Forgotten Love”

Wie AURORA ooit live zag, weet dat de Noorse graag een betoverend visitekaartje achterlaat. En dat doet ze dan ook nog eens heel goed. Na “Queendom“, krijgen we met “Forgotten Love” een tweede voorproefje op het album. Naar de release datum van die tweede langspeler is het nog even gissen, al lijkt die steeds dichterbij te komen.

AURORA schilderde een zelfportret als artwork voor “Forgotten Love” en dat toont al meteen aan dat we met deze Noorse geen dertien-in-een-dozijn artieste hebben. We horen een organisch geheel waarin ruimte is voor subtiele elektronische experimentjes. Hiermee krijgen we geen drastische ommezwaai in de sound van AURORA, maar horen we wel een duidelijke evolutie tegenover debuutalbum All My Demons Greeting Me As A Friend. Het geheel klinkt feeëriek en lief, maar thematisch is het toch weer net iets zwaarder. Met ‘I forget how emotions dance when they aren’t inside of me’, toont de Noorse dat ze de kunst van het spelen met taal helemaal onder de knie heeft. In de derde strofe laat AURORA het Engels even achterwege en krijgen we een stukje Noors te horen, wat het nummer meteen een persoonlijkere touch geeft. Wij zijn alvast benieuwd of deze lijn doorgetrokken wordt op het album.

Wie AURORA gisteren gemist heeft op Pukkelpop, krijgt dit najaar een herkansing in Trix waar ze op 20 oktober vermoedelijk haar nieuwe album komt voorstellen.

Facebook / Instagram / website

17 augustus 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief