Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “TOOTIMETOOTIMETOOTIME”

Gisteren dropte de razend populaire Britse indiepop band The 1975 een nieuwe single onder de naam van “TOOTIMETOOTIMETOOTIME”, ondertussen al de derde single van hun nieuwe plaat, na “Give Yourself A Try” en “Love It If We Made It”. Niet direct de meest leesbare titel, maar wel duidelijk een nummer van Matt Healy en co. De vorige nummers waren iets experimenteler, deze track voelt vertrouwder aan.

De muziek van de Britten kan je het best omschrijven als dromerig en op deze nieuwe krijgen we weer meteen het gevoel dat we ons in hogere sferen bevinden. Dat The 1975 al lang geen alternatieve band meer is, is duidelijk. We krijgen een dansbaar deuntje te horen met daarop een meezingbare zanglijn. Healy zingt vaak over donkere onderwerpen, en dat is ook op hun nieuwste single het geval. Onderwerpen als overspel en de invloed van digitale media daarop leunen perfect aan bij hun nieuwste album, genaamd A Brief Inquiry Into Online Relationships. ‘She said that I, I should have liked it, I told her, I only use it sometimes’ zingt Healy, een directe verwijzing naar het belang van Instagram in sommige relaties.

De muziek van The 1975 wordt meer dan eens bestempeld als repetitief, en dat is toch hier ook weer het geval. De tekst blijft wel hangen, maar het begint toch snel te vervelen. De energie die we op de vorige singles terugvonden, ontbreekt hier. Dat toont aan dat de volgende langspeler van de Britten op zijn minst divers zal worden. Aangezien ze van plan zijn om twee albums te lossen, kan je je de volgende weken dus aan nog meer nieuwe muziek verwachten. Wij zijn benieuwd wat er nog allemaal uit de pijplijn komt!

Facebook / Twitter / Instagram

 

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.