Live

STUFF. + blackwave. en Blu Samu @ OLT Rivierenhof: Straf, straffer, stuffst

Op de planning van gisteren stond een uitverkochte affiche waar menig muziekliefhebber schuimbekkend naar uitkeek: STUFF. + blackwave. en Blu Samu als support. Het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne, was weeral eens het prachtige decor van wat beloofde een mooie avond te worden en zoals ze in Deurne zouden zeggen: “Daar kwam veel schoon volk op af”.

Blu Samu is één van onze ‘Grote Beren Van Morgen’ dit jaar en dat bewees de Antwerpse Brusselaar (of Brusselse Antwerpenaar) direct. Als Erykah Badu en Lauryn Hill samen een dochter zouden hebben en die ergens in België hadden laten opgroeien, is dat waarschijnlijk Blu Samu. Ondanks dat het Openluchttheater nog niet helemaal was volgelopen, zorgde Blu Samu voor een nostalgisch gevoel door een mooie mix te brengen van soul & hip hop die heel jaren ’90 aanvoelden. Heerlijk. De perfecte support act voor nog meer lekkers in de vorm van blackwave.

https://www.instagram.com/p/BmeS2uUAUWl/?hl=nl&taken-at=21323512

Gisteren in het Openlucttheater moest je blackwave. al lang niet meer voorstellen. Iedereen stond of zat ongeduldig klaar om het Antwerps hiphopduo te bewonderen en voor je het wist, was iedereen aan het meezingen met opener en dikke hit “BIG Dreams”. Live staan de heren van blackwave. als een huis. Geen Macbook waar beats uit komen, maar een volledige liveband die zelf af en toe er een bas-en trompetsolo uitperstte. blackwave. is meer dan gewoon producer Willem Ardui en rapper Jaywalker, en dat bewijzen ze keer op keer.

Ook voor sfeer en gezelligheid verdiende blackwave. gisteren meer dan een grote onderscheiding. Ze zorgden voor een regelrechte turn-up .Ook op het gebied van de outfits scoren Willem Ardui en Jaywalker. Maar liefst drie outfits had het duo nodig tijdens deze show. Ook het publiek gaf wat terug aan blackwave.. Net voor “Elusive” toonden ze de flashlights van hun smartphones. Een mooi beeld. Als dankbaarheid zette blackwave. samen met David Ngyah met “Elusive” een kers op een heerlijke taart.

Nu dan om STUFF. om de lat die al door Blu Samu en blackwave. erg hoog was gelegd, te overtreffen. Maar als één band het in zich heeft om dat te doen, is het wel STUFF. Het Antwerpse-Gentse kwintet ging er dan ook ineens voor en deed dat zonder om te kijken. STUFF. is als een levend organisme vol electronica, jazz, hip hop (en ongeveer elk ander genre) dat als een elegante machine voorbij stoomt. Veel bindteksten heeft drumbeest Lander Gyselinck niet nodig, pauzes al evenmin. STUFF. begeleidt ons al dansend de nacht in.

Af en toe horen we bekende nummers als “strata” en “fulina”, maar telkens geeft STUFF. er een andere draai aan. Het vijftal maakt zijn naam als liveband waar. Het publiek laat zijn appreciatie al applaudisserend horen. STUFF. is de koning van deze avond. Van house naar punk, de invloeden die af en toe door de muziek van STUFF. komen, is als een verscheiden kleurenpalet, maar eentje waar elke kleur even mooi naar bovenkomt.

Gisteren kregen we drie heerlijk acts voorgeschoteld en telkens ging het niveau nog een stapje hoger. Blu Samu bracht onze heupen aan het wiegen, blackwave. bracht ons met eens strakke set in extase en STUFF. ging daar gewoon nog over en dit alles tegen het heerlijke, zomerse decor dat het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne te bieden heeft. Wij beren waren achteraf zo blij als met een verse pot honing.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Amenra @ OLT Rivierenhof: Schommelen tussen rust en chaos

Desolaat. Destructief. Demonisch. Kortrijkse postmetalband Amenra is het allemaal, maar daarnaast is het ook overgave, verlossing en verlichting. Met loodzware gitaren en…
InstagramLiveRecensies

Hooverphonic @ OLT Rivierenhof: The world is Geikes

Ruim een jaar geleden zagen we Hooverphonic voor het laatst live aan het werk. Van mondmaskers was er nog geen sprake en…
LiveRecensies

Amenra (ochtendglorenconcert) @ OLT Rivierenhof: De Zotte Morgen

‘Graag zien we meer van deze ochtendglorenconcerten verschijnen in de toekomst,’ schreven we na het magische ontwaken tussen Jan Swerts en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.