Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR – “Are You High?”

We zullen niet meer al te lang moeten wachten op een nieuwe plaat van de Californische punkers FIDLAR (staat voor Fuck It Dog, Life As Risk), want de nieuwe nummers blijven maar komen. De opvolger van het geweldige Too uit 2015 is al klaar en werd opgenomen in de Sunset Sound studios in Hollywood samen met producer en Grammy-genomineerde Ricky Reed die in het verleden ook al samenwerkte met Leon Bridges en Twenty One Pilots. Het viertal begint ook weer meer shows te spelen, zo stonden ze vorige maand nog op de laatste dag van Dour en gaan ze vanaf september ook weer op een uitgebreide tour door Amerika. Maar nu is er dus eerst en vooral een nieuwe single, “Are You High?”, die weer het beste doet vermoeden voor die nieuwe plaat.

“Are You High?” lost meteen zonder problemen de hoge verwachtingen in en geraakt gemakkelijk aan het niveau van hun vorige single “Alcohol“. Er wordt niet rond de pot gedraaid, maar een kleine drie minuten lang erop los geramd zoals we dat graag hebben. Bovendien klinkt “Are You High?” opnieuw uiterst catchy en kan het dankzij de niet al te ingewikkelde tekst binnen de kortste keren meegezongen worden. Wat zijn we blij dat FIDLAR er is, want zonder hen zou de hedendaagse punk veel minder erkenning en karakter bezitten. Ze houden het genre, dat het moeilijk heeft in de mainstream, verder in leven met een resem goede nummers.

Facebook

 

14 augustus 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief