Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ray BLK – “Run Run”

In 2017 werd Ray BLK nog Sound of 2017 van de BBC, maar een echte internationale doorbraak laat nog steeds op zich wachten. Nochtans heeft ze met het in 2016 verschenen Durt een heel fijne ep weten te droppen, maar het grote succes bleef tot op heden uit. Dat de bekroning tot ‘Sound Of’ toch ook nog wat heeft opgeleverd, blijkt uit de vele samenwerking met onder andere Stormzy, recent nog Naughty Boy en de grotere belangstelling in de media en op festivals. Op een eerste plaat moesten we wel nog wachten tot nu, want Ray BLK verklapte gisteren in een interview met Annie Mac dat haar eerste plaat Empress er in september zit aan te komen. Nu is er eerst en vooral een nieuwe single “Run Run” waarmee Ray BLK een nieuwe weg mee lijkt in te willen slaan.

We kennen Ray BLK eigenlijk alleen als een straffe hiphop-artieste, maar nu lijkt ze met “Run Run” meer de richting van de pop in te willen gaan met wat dancehall invloeden. De vrolijke melodie leidt misschien wat af van de serieuze inhoud van het nummer, want “Run Run” verspreidt immers een boodschap van hoop en is een aanmoediging voor diegenen die vast zitten in de hoods in London. Daar neemt mes en vuurwapencriminaliteit weer sterk toe, en Ray BLK helpt hen te ontsnappen van deze gevaarlijke plaats. Afgezien van de krachtige boodschap, kunnen we opnieuw stellen dat Ray BLK haar feilloze stem ons opnieuw weet te bekoren en het verhaal nog aangrijpender weet te vertellen dan dat het eigenlijk al is. Met andere woorden een zeer sterke single van de uit London komende Ray BLK die alleen het beste doet vermoeden voor haar debuutplaat.

Facebook

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle plush baby - "Run Run"

Het duo Caitlin Talbut (BLUAI, BLOND) en Nicolas Anné (Saving Nico) bundelt de krachten voor een nieuw project. Die muzikale zuigeling werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RAY BLK - "Empress"

RAY BLK loste vandaag opnieuw een single nadat ze begin vorige maand “Run Run” op de wereld afvuurde. De BBC sound of…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snow Patrol - "Empress"

Het lijkt er op dat Snow Patrol niet kan wachten om ons nieuwe muziek te geven. De band bracht al drie nummers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.