Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Basement – “Disconnect”

basement

Naar aanleiding van de release van hun nieuwe album Beside Myself, heeft de Engelse Punk-Rock band Basement een nieuwe single genaamd “Disconnect” op de wereld losgelaten. Slechts twee jaar na de release van hun vorige album Promise Everything schept het vijftal hoge verwachtingen. De volledige release van het album verschijnt op 12 oktober.

De compositie en ‘catchyness’ van het nummer “Disconnect” zullen bij veel fans die bij de laatste 3 albums voor het unieke geluid van Basement vielen, onmiddellijk herkenbaar aanvoelen. Met “Disconnect” gaat de band overduidelijk de rock toer op en hiermee legt ze de lat voor zichzelf misschien net iets te laag. Meer dan een eenvoudig rocknummer is het niet waardoor de melodische uniekheid die de band in alle vorige albums naar voren bracht een beetje verloren gaat.

De hoge verwachtingen werden voorlopig nog niet ingelost. Maar laten we het vel van de beer niet verkopen voor we hem geschoten hebben en geduldig de volledige release van het album afwachten.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…
AlbumsRecensies

Like Pacific - Control My Sanity (★★★½): Laat je frustraties de vrije loop

In de nineties en nillies was gitaarmuziek in de vorm van rock en punk vaak terug te vinden op de radio en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.