FeaturesInterviews

Interview met Sunflower: “Het is vooral belangrijk dat onze muziek oprecht blijft”

De vierde band die we aan jullie voorstellen is een vijftal uit Brugge dat onder de naam Sunflower opereert. De groep won afgelopen jaar de West-Vlaamse rockconcours Westtalent en volgt daarmee onder meer Balthazar en Steak Number Eight op. Dat het een referentie is, mag zeker zijn en we zijn dan ook verheugd om de band op onze line-up te hebben. Maar wie is Sunflower nu eigenlijk? We stellen hen kort even aan je voor aan de hand van enkele vragen.

Vertel eens kort hoe je met de band bent gestart?

In het begin kwamen we regelmatig samen om gewoon wat te jammen. Toen we geselecteerd werden voor Westtalent begonnen we meer te focussen op het schrijven van eigen nummers. Een kleine maand voor de eerste ronde hadden we plots nog een gitarist nodig. Daan kwam toen invallen. Nadien is hij niet meer vertrokken.

Hoe ben je op de bandnaam gekomen?

Tot aan de zomer van 2017 speelden we altijd eerder zware muziek. Bij het uitwerken van het concept voor het nummer “Heroin” merkten we dat we steeds zachter gingen spelen en vanuit die ervaring is onze muziek in het algemeen veel veranderd. Daarna leek het ons logisch om een zachte, eerder positief getinte naam te zoeken. Sunflower was de enigste die bleef plakken en geen te zware connotatie had.

Zijn jullie zelf eerder festival – of concertgangers?

We zijn onbeslist. Op festivals draait het vooral om sfeer en bij concerten meer rond een specifieke artiest en diens muziek. Elk heeft zo zijn voordeel.

Schoonste dag van je leven?

Pff, dat zijn er echt te veel om op te noemen. Dan maar deze kleine anekdote over de twee uur durende rit terug van een show waar geen kat op afgekomen was: na ons optreden bleven we lang plakken aan de bar en hebben we meermaals extra bonnetjes moeten vragen. Van de organisatie, maar ook van de andere band. Daarna hebben we een serieus feestje gebouwd in de camionette. De story van onze Instagram was niet proper en we discussiëren nog steeds of het al dan niet oké was om dat allemaal te delen. Kortom, “Bob-chauffeur” zijn voor onze band is nooit saai. Je bent namelijk ook onze babysit.

Hoe zou je zelf je muziek beschrijven?

We stellen onszelf regelmatig de vraag wat onze muziek nu precies inhoudt. Onze voorlopige conclusie is dat het vooral belangrijk is dat het oprecht blijft.

Wie inspireert je op dit moment?

Op de baan of repetities luisteren we momenteel verbazingwekkend veel naar Balthazar. Of dat iedereens grootste inspiratiebron is, is dan weer iets anders.

Mascotte van de band

De agressieve dwerghaan die de voortuin van ons repetitiekot terroriseerde, maakte onze plaspauzes altijd zeer spannend. Het ga je goed, Albert.

Ergste festivalervaring ooit

We zijn eerder dit jaar eens zeer tevreden van het podium gestapt, met het gevoel dat we een van onze beste shows ooit hadden gespeeld. Achteraf kregen we te horen dat het publiek geen tweede gitaar of stem had gehoord. Dat viel tegen. Sindsdien nemen we waar mogelijk onze eigen geluidsman mee.

Op welk festival zou je nog eens willen spelen en waarom?

Cactus Festival in Brugge is hét festival waar we allemaal al van jongs af aan naartoe gaan en waar veel van ons ook iedere zomer werken. Die ligt iets nauwer aan het hart dan andere festivals. Daar spelen zou het plaatje pas echt doen kloppen.

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Een optreden zonder veel overbodigheden of gimmicks. We proberen het altijd zo eerlijk mogelijk te houden en ons niet te verstoppen achter een persona.

Facebook

Interesse om meer te weten te komen over de band? Zet je dan aanwezig op het event en kom af op 11 augustus naar ons festival!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower - "Nevertheless"

Hoewel het coronavirus een stokje stak voor de releaseshow van Sunflower, had het gelukkig niet voldoende macht om ook de release van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower - "Your Potential"

Twee jaar geleden stond het Brugse Sunflower op ons allereerste Dansende Beren Festival en waren ze ook een van onze Grote Beren…
FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Laatste drie namen voor het Dansende Beren Showcasefestival 2019!

Wij van Dansende Beren schrijven niet alleen over de nieuwste single van Taylor Swift of Bruce Springsteen; we gaan zelf ook op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.