LiveRecensies

Sylvie Kreusch & Tsar B @ Handelsbeurs: “Girlpower viert hoogtij”

Op de achtste dag van de Gentse feesten voelen de hoofden wat zwaarder en worden de dansbenen iets vaker gespaard. Daar was echter niets van te merken op Boomtown, waar girlpower hoogtij vierde met onder meer Sylvie Kreusch en Tsar B op het podium.

Sylvie Kreusch gaf zich volledig in de Handelsbeurs. Hoewel ze het voor het eerst onder eigen naam doet, werpt haar podiumervaring bij Soldier’s Heart en Warhaus zijn vruchten af. Vanaf de start van haar concert tot het laatste applaus voelde ze zich als een vis in het water. Tribale ritmes met Oosterse invloed vormden de basis, Sylvie’s foutloze, bezwerende zang deed de rest.

Rookmachines en gekleurde lampen zorgden voor een mysterieuze, sensuele sfeer waarin voodooprinses Kreusch perfect kon gedijen. Haar podiumprésence met bijhorende bewegingen en kreten maakten van het geheel een intrigerend spektakel dat niet ging vervelen. Sinds wanneer maken duiveluitdrijvingen deel uit van de Gentse Feesten?

Dat geheel werd bij een rustig publiek onthaald door goedkeurend geknik, al kan de afwezigheid van wild gedans liggen aan het feit dat ze nog maar één nummer, “Seedy Tricks”, uitbracht. Na een oproep van Sylvie werden dan toch voorzichtig de eerste pasjes gezet. Aan het eind van de show riep Sylvie de meisjes in de zaal op om haar op het podium te vervoegen, waarop drie enthousiaste fans de stap waagden.

De passage van Kreusch in de Handelsbeurs bewijst dat ze ook zonder het warme nest van Soldier’s Heart of Warhaus een sterke performance kan neerzetten, en dat met slechts één uitgebrachte single.

Diezelfde overtuiging zagen we terug bij Tsar B. In het begin van haar show werd al duidelijk dat dit een thuismatch zou worden voor de Gentse Justine Bourgeus. Ook zij is een jonge vogel uit het nest van de Belgische muziekindustrie. Als violiste en toetseniste maakte ze jarenlang deel uit van de indie popband School is Cool.

Tsar B toverde de Handelsbeurs om in een Oosterse danstempel met zwoele melodieën, zware bassen en samenzweerderige lyrics. Tussen de nummers door trakteerde ze het enthousiast publiek op een streepje viool, al was het maar om te tonen dat ze haar verleden bij School is Cool nog niet vergeten is.

Het publiek leek de tropische cocktail van thunderbeats en meeslepende bassen slaafs te ondergaan. Acht dagen Gentse feesten eisen zijn tol? De lyrics van Tsar B blinken niet echt uit in creativiteit.

Haar sound op zich weet te overtuigen, al was het geluid in de Handelsbeurs tijdens het optreden van Tsar B bij momenten wat minder. De zware bassen lieten bij momenten geen plaats meer over voor de vocals en de melodie en de achtergrondzang kwamen soms niet goed tot zijn recht zoals het in eerdere shows wel deed.

Net als Sylvie Kreusch had Tsar B nog een extraatje over voor het einde van haar show. Enthousiast verliet ze het podium en danste ze op het slotnummer tussen haar fans. De nacht is ingeluid. Vlasmarkt, iemand?

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Hang Youth, The Zesde Metaal, Oproer en meer naar Boomtown!

De Gentse Feesten biedt elk jaar plezier voor groot en klein, voor vroege vogels en nachtraven, voor liefhebbers van straattheater, wandelingen, lekker…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.