Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Were Promised Jetpacks – “Hanging In”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Were Promised Jetpacks – “Hanging In”

We Were Promised Jetpacks heeft niet alleen één van de beste bandnamen in de geschiedenis, de muziek die de groep uit Schotland uitbrengt, is om duimen en vingers van af te likken. Op ieder album slaagt de groep er in om emotie en kracht in een perfecte balans te brengen en zo wondermooie platen af te leveren. De laatste, Unravelling, dateert alweer van 2014 en dus was het reikhalzend uitkijken naar nieuw werk. Vandaag kunnen we eindelijk een einde stellen aan dat wachten, want op 14 september verschijnt The More I Sleep, The Less I Dream. Daaruit krijgen we vandaag een eerste single in de vorm van “Hangin In”.

Het nummer typeert waar We Were Promised Jetpacks voor staat. Het begint heel zacht, zelfs lichtjes melodramatisch met de kenmerkende breekbare stem van frontman Adam Thompson. Net zoals Frightened Rabbit bouwt de band altijd op naar een climax. Geen wonder dat ze voor deze nieuwe plaat de hulp kregen van Jonathan Low dat ook al met die laatste samenwerkte, alsook met The National. “Hanging In” klinkt grootser dan we gewoon zijn van de band en bijgevolg ook veel toegankelijker. Vooral als het nummer na drie minuten explodeert, voelen we de kracht en intensiteit in het nummer kruipen. Sterke single die veelbelovend klinkt voor de rest van het album.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Were Promised Jetpacks – “Fat Chance”

Geen Schotse band die meer onder de radar blijft dan We Were Promised Jetpacks. De groep uit Edinburgh brengt al sinds 2009…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Were Promised Jetpacks - "If It Happens"

We Were Promised Jetpacks gaat ondertussen al bijna twintig jaar mee en scoorde met “Quiet Little Voices” in 2009 nog een echte…
LiveRecensies

We Were Promised Jetpacks @ Kavka Oudaan: Tien jaar terug in de tijd

Het is tegenwoordig een hype voor bands om nostalgie terug op te wekken. Ook bij We Were Promised Jetpacks is dit een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.