Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Prodigy – “Need Some1”

Een nieuwe single droppen tussen tripfestijn Dour en openluchtfeestje Tomorrowland, niet slecht bekeken van The Prodigy. De meest recente plaat van de Britse duivelskinderen dateert dan wel al van 2015, tussendoor tourden ze wel op regelmatigere basis. Wie op een nieuwe “Voodoo People” hoopte, zal met deze single van een kale trip terugkeren.

Meteen krijg je de catchy hook op je bord gesmeten, al klinkt deze melodisch niet overtuigend, oppeppend is hij – zoals bij nagenoeg elk nummer van The Prodigy – uiteraard weer wel. Een oude vos verleert namelijk zijn streken niet. Het nummer dikt verder wat aan met wat extra laagjes en wat gewirwar tussen kick en snare, maar tot een echte climax komt het eigenlijk nooit. Zelfs de drops, waarmee ze in het verleden menig festivalweide deden ontploffen, stellen nu wat teleur. Tegen het einde aan, zijn we de melodie eigenlijk al wat beu gehoord. De track eindigt ook op een manier die niet veel soeps is. Een ietwat teleurstellende track dus, al hopen we dat het nieuwe album No Tourists onze trommelvliezen wat meer zal pijnigen. Dat album ligt 2 november in de digitale en minder-digitale platenlades.

Ze live zien kan bijvoorbeeld op de Lokerse Feesten, waar The Prodigy op donderdag 9 augustus samen met Soulwax de grond zal doen daveren.

19 juli 2018

About Author

Tijs Delacroix Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single The Prodigy – “Need Some1””

  1. Frederieke schreef:

    Als je van de titel uit zou gaan, verwacht je echt wel meer van de song.
    Simpelweg een oppeppertje, meer niet.
    Hopelijk heeft het album meer te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief