Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab For Cutie – “I Dreamt We Spoke Again”

Death Cab For Cutie is klaar om onze harten helemaal te veroveren dit najaar. Op 17 augustus komt de nieuwe plaat van het vijftal namelijk uit. Die kreeg de naam Thank You for Today en is alweer het negende album van de groep uit Bellingham. Ben Gibbard en de zijnen losten er al een eerste single uit: “Gold Rush”, waarop we een heel aanstekelijk geluid hoorden weerklinken. Nu krijgen we ook een twee single en met “I Dreamt We Spoke Again” gaat de band wat trager te werk. Op 3 februari 2019 staat de band in de Roma, nog even tijd dus om je helemaal voor te bereiden.

Een rustige piano laat het nummer hemels beginnen en eens Gibbard zijn kenmerkende stem in het geheel komt, begin je weg te dromen. Dat is ook waar Gibbard over zingt en het lijkt te werken. Hoewel wij niet direct dromen over onverzadigde liefde, krijgen we wel een soort van breekbaar gevoel mee. Het nummer blijft op een zachte toon verder gaan en soms lijkt het wel een beetje alsof er te veel aan de stem van Gibbard is gewerkt. Gelukkig komt er naar het einde toe wel een zalig gevoel met de meerstemmigheid die het dromen alleen maar hoopvoller maakt. Eigenlijk een heel simpel nummertje, deze “I Dreamt We Spoke Again”, maar wel lekker effectief in zijn souplesse.

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - "Kids in '99"

Indiehelden Death Cab for Cutie wisten ons in februari nog ferm te overtuigen van hun kunnen, toen ze hun laatste langspeler Thank…
LiveRecensies

Death Cab For Cutie @ De Roma: Intense melancholie

Thank You For Today, zo heet de nieuwe plaat van Death Cab For Cutie en zo was ook het algemene gevoel toen…
LiveRecensies

The Beths @ CHAFF: Klaar voor (grotere) podia

The Beths wisten ons eerder dit jaar aangenaam te verrassen met Future Me Hates Me, een meer dan geslaagd debuut dat wij met vier sterren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.