Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single HOLYCHILD – “Wishing You Away”

Het was alweer van 2015 geleden dat Holychild nog eens nieuwe muziek uitbracht. De zelfverklaarde brat poppers deden dat toen met de debuutplaat The Shape of Brat Pop to Come. Die vorm moesten ze duidelijk nog wat verder uitdokteren, want in tussentijd ging het duo op zoek naar een sound die beter bij hen paste. Later dit jaar zouden we dat te horen krijgen op een nieuw album, maar nu al kan je met “Wishing You Away” een idee krijgen van hoe ze hun sound hebben ontwikkeld. Iets toegankelijker, iets gepolijster en vooral heel aanstekelijk.

Het nieuwe album zou trouwens heel persoonlijk worden, en op “Wishing You Away” zingt frontvrouw Liz Nistico over haar vader. De pijn die ze had om hem in haar leven te willen, ondanks dat hij veel pijn bezorgde. Een dubbel en zwaar gevoel dus, al is dat in niets hoorbaar in de song. Het liedje is zeer vrolijk met een enorm catchy refrein. Je zou zomaar iedereen willen wegwensen met een kwinkslag dankzij dit liedje. Zomerse pop dat toch een alternatief randje heeft, zoals we dat van Holychild gewoon zijn. We zijn alvast blij de band terug onder de levenden te verwelkomen en hopen nog meer van dit soort aanstekelijke songs te krijgen.

16 juli 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief