Albums, Recensies

Beyoncé en Jay-Z (The Carters) – Everything is love (★★★★): Rappende queen B

Queen B is terug van weg, maar lang hebben we haar niet moeten missen. Haar laatste album Lemonade (2016) was een enorm succes en dat wordt Everything is Love hoogswaarschijnlijk ook. Nu ja, alles wat Beyoncé maakt eigenlijk. Lemonade was all about emancipatie en kracht maar bleef vooral hangen door haar insinuaties over het bedrog van Jay-Z (haar partner). Welnu, alles lijkt terug opgelost met Jay-Z want op het album is ook hij heel aanwezig. Voor de Jay-Z-haters zal het dus doorspoelen worden tijdens zijn rapverses.

Beyoncé, moeten we haar eigenlijk nog introduceren? Zijn er nog mensen die haar niet kennen? We kunnen haar gemakkelijk één van de meest succesvolle artiesten ter wereld noemen. Overal ter wereld wordt ze aanbeden en alles wat ze aanraakt, verandert in goud. Haar nieuwe album is erg hiphop-inspired met veel rap en veel upbeat nummers. Dit is niks nieuws voor Beyoncé, maar ze lijkt hier steeds verder in te gaan. De Beyoncé van begin 2000 heeft dus wel zeker een hele transformatie ondergaan! Wat wel constant blijft doorheen haar carrière is het thema van de liefde en dat zien we nu ook weer in Everything is Love.

De video voor “APES**T” werd al enkele dagen geleden losgelaten op het publiek (ondertussen #1 trending op YouTube). Zeker de moeite om deze eens te bekijken! Beyoncé en Jay-Z besloten gewoon ‘casual’ het Louvre in Parijs af te huren en het resultaat mag er zijn! We verwachtten ook niets minder van deze twee. De clip zit boordevol kunst, zowel schilderijen, als fashion als dans. Ook verborgen boodschappen kunnen er in terug te vinden zijn (zoals dat wel vaker voorkomt in de muziekvideo’s van Beyoncé). Hier wordt vooral ongelijkheid op basis van geslacht en huidskleur aangekaart, zowel visueel als tekstueel (‘can’t believe we made it, this is what we’re thankful for’). We kijken alvast uit naar nog meer gelaagde video’s die waarschijnlijk wel zullen volgen.

Het album bestaat door de grote invloed van Jay-Z uit opvallend veel nummers die meer neigen naar oldschool hiphop (zoals “713”, “NICE” en “FRIENDS”). Maar wees niet bang, er is zeker genoeg variatie in terug te vinden, zo neemt de ‘classic Beyoncé vibe’ de bovenhand in o.a. “LOVEHAPPY”. Zoals de naam van het album al kan verklappen staat ook ‘love’ weer centraal en wordt er toch wel wat vrijgegeven over de relatie van het powerkoppel. Samengevat: een intiem album met een grote portie power en pit!

Het album werd eerst publiek gemaakt op Tidal (een muziekplatform waar Jay-Z deel van uitmaakt). Na veel kritiek op Twitter hierover, kwam het even later ook op Spotify (onder ‘The Carters’), maar nu valt het hier enkel nog te beluisteren voor de ‘premiums’ onder ons. Voor de rest wordt het dus nog eventjes wachten, vanaf 2 juli zal het voor iedereen toegankelijk zijn op Spotify.

Zeker een aanrader dus! Beyoncé stond gisteren met haar nieuwe tournée in Amsterdam. Wanneer ze tot in België komt, blijft voorlopig een groot vraagteken.

Facebook / Twitter / Website

20 juni 2018

About Author

Charlotte Coeman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief