Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + The Machine – “Big God”

Binnen exact tien dagen verschijnt High As Hope, de nieuwe plaat van Florence + The Machine, en daar kijken heel wat muziekliefhebbers naar uit. De band rond Florence Welch is zeer populair in ons land en stond in 2016 nog te schitteren als afsluiter van Rock Werchter. We kregen vooraf al de nummers “Sky Full of Song” en “Hunger“, waarvan vooral die laatste ons kon bekoren. Zonet ging het door Jamie xx geco-producte “Big God”, waarop trouwens ook de wereldberoemde saxofonist Kamasi Washington te horen is, in première bij de radioshow van Zane Lowe op Beats One.

“Big God” begint enkel met de stem van Florence die begeleid wordt door een piano, maar al snel neemt het nummer aan vaart toe en voegen er zich wat drums en een backing vocal aan toe. Pas naar het einde krijgen we de grootse sound te horen die we van haar vorige plaat kenden. “Big God” heeft daardoor invloeden van haar vorige twee singles waardoor ook dit weer en ander aspect van de dame toont. Met “Big God” zal je Florence waarschijnlijk niet over het podium zien sprinten, maar zal het eerder voor een meer ingetogen moment zorgen zowel op de plaat als in haar liveshow.

Facebook

1306 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

LAUREL - PETROL BLOOM (★★★½): Dromerige synths à la carte

Na het mondjesmaat loslaten van nummers, is de nieuwste ep van de Britse LAUREL er eindelijk. De verwachtingen zijn hooggespannen: haar dromerige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + The Machine - "Light Of Love"

Vorig jaar mocht het debuutalbum van Florence + The Machine al tien kaarsjes uitblazen en sindsdien evolueerde de band al aardig. Zo…
LiveRecensies

Florence + The Machine @ Rock Werchter 2019: Bloed, zweet en beleving

Voor de vijfde keer streek Florence + The Machine neer op de Werchter weide. Tien jaar geleden bracht de band hun eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.