Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise – “Outrageous”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise – “Outrageous”

Het Londonse drietal Calva Louise met frontvrouw Jess maakt indie rock met heel wat grunge invloeden. De sound die ze weten op te wekken zit vol met ‘distortion’ en tegelijk ook heel catchy. Met support shows voor Spring King en Strange Bones hebben ze dit jaar al heel wat podiumervaring kunnen opdoen en bouwden ze verder aan een sterke live reputatie. Wat betreft het uitbrengen van muziek hebben ze nog niet al te veel laten horen met amper twee nummers in twee jaar tijd. Vandaag kwam daar een derde nummer “Outrageous” bij en ook deze kunnen we duidelijk smaken.

“Outrageous” is heel strak ingespeeld en dankzij de ‘la la la’s ook makkelijk mee te zingen. Het tempo van het nummer ligt oneerbiedelijk hoog en dat zorgt ervoor dat “Outrageous” als een sneltrein voorbij knalt. De kleine solootjes van Jess op haar elektrische gitaar geven het nummer dat tikkeltje meer. In vergelijking met de andere twee nummers, “I’m Gonna Do Well” en “Getting Closer”, klint “Outrageous nog grootser en is de progressie de Calva Louise duidelijk hoorbaar. We zijn fan en  zeker dat ze met dit heerlijk nummer nog heel wat zieltjes zullen kunnen overtuigen.

Facebook

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Tiranito"

Harde gitaren uit het Verenigd Koninkrijk… Als je Dansende Beren een beetje volgt, weet je dat er daar geen gebrek aan is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strange Bones & Calva Louise - "Nine Lives"

Heb jij je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als twee bombastische bands als Strange Bones en Calva Louise hun krachten bundelen?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Trial"

Er waait een frisse wind door Calva Louise. Het Britse rocktrio heeft de afgelopen jaren stevig aan zijn geluid gesleuteld en dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.