Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Menace Beach – “Black Rainbow Sound”

Vorig jaar verscheen Lemon Memory, het tweede album van Menace Beach uit Leeds. Het lijkt er op dat we niet heel lang zullen moeten wachten op een opvolger, want op 31 augustus verschijnt Black Machine Sound: het derde album van dit duo. Daaruit krijgen we vandaag al meteen de titeltrack en albumopener te horen en wat voor één! Op de single is ook Brix Smith te horen, die in het verleden bij The Fall speelde.

Kraut rock op zijn best, zo valt “Black Rainbow Sound” het best te omschrijven. In tegenstelling tot de vorige plaat, gaat Menace Beach op deze single all the way. Het klinkt groots, repetitief en bevat vooral heel veel durf. Veel synths, een hypnotiserende klank en vooral de zweverige vocals maken deze single tot een erg boeiend geheel. Het begint zachtjes, maar weet al snel heel hard te ontploffen tot een uitbundig allegaartje. Verrassend, energiek en met de nodige plaats voor aanstekelijkheid weet Menace Beach ons helemaal te overtuigen. Sterk nummer.

13 juni 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief