Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Smashing Pumpkins – “Solara”

“Als het niet meer werkt met allemaal nieuwe bandleden, moeten we het misschien nog eens met de oude proberen”, moet Billy Corgan gedacht hebben. En dus riep hij twee leden van de klassieke Smashing Pumpkins bezetting (gitarist James Iha en drummer Jimmy Chamberlain) terug bij elkaar om een reünie tournee te houden (bassiste D’Arcy Wretzky belde hij niet op en blijft de grote afwezige). Even wat geld in het laatje dus. Toch loopt de verkoop voor die tour, die voorlopig enkel in de VS en Canada passeert, niet van een leien dakje. Dus heeft Corgan nog een idee: nieuwe muziek. Samen met zijn band en Rick Rubin dook hij in de studio en daarvan horen we nu een eerste nummer: “Solara”. Of dat de verkoop van hun shows de hoogte in zal helpen, betwijfelen we.

Het nummer doet veel denken aan Zeitgeist uit 2007. Vettige riffs, de typerende stem van Corgan en een zompig geluid kunnen zowat een goeie omschrijving van de song zijn. Verder duurt het nummer iets meer dan vier minuten en blijven we soms wat op onze honger zitten (waar is die gitaarsolo?). Het is zeker geen slecht nummer, maar voor een band die in de jaren 90 zo’n hoge toppen scheerde, is dit iets wat je hoort en meteen daarna weer laat passeren. Relevant zullen ze hiermee dus niet terug worden, maar voor de fans kan dit nummer zeker weer een leuke aanvulling zijn voor de collectie.

8 juni 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single The Smashing Pumpkins – “Solara””

 1. Quint schreef:

  Waarom zo negatief ?

  “Als het niet meer werkt …”: Corgan heeft nog vele fantastische én succesvolle nummers geschreven na de split.
  “Even wat geld in het laatje …”: Corgan is al lang dik binnen. Het is bewonderenswaardig dat hij nog verder doet.

  Corgan staat voor mij persoonlijk in de lijst bij Bowie, the Beatles en Beethoven (yes! )! (en ik ben zelf zeer kritisch).
  Corgan verdient een standbeeld, en is een muzieklegende.
  Solara is op zich beter dan de andere troep van andere bands van de laatste 20 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief