Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smashing Pumpkins – “Solara”

“Als het niet meer werkt met allemaal nieuwe bandleden, moeten we het misschien nog eens met de oude proberen”, moet Billy Corgan gedacht hebben. En dus riep hij twee leden van de klassieke Smashing Pumpkins bezetting (gitarist James Iha en drummer Jimmy Chamberlain) terug bij elkaar om een reünie tournee te houden (bassiste D’Arcy Wretzky belde hij niet op en blijft de grote afwezige). Even wat geld in het laatje dus. Toch loopt de verkoop voor die tour, die voorlopig enkel in de VS en Canada passeert, niet van een leien dakje. Dus heeft Corgan nog een idee: nieuwe muziek. Samen met zijn band en Rick Rubin dook hij in de studio en daarvan horen we nu een eerste nummer: “Solara”. Of dat de verkoop van hun shows de hoogte in zal helpen, betwijfelen we.

Het nummer doet veel denken aan Zeitgeist uit 2007. Vettige riffs, de typerende stem van Corgan en een zompig geluid kunnen zowat een goeie omschrijving van de song zijn. Verder duurt het nummer iets meer dan vier minuten en blijven we soms wat op onze honger zitten (waar is die gitaarsolo?). Het is zeker geen slecht nummer, maar voor een band die in de jaren 90 zo’n hoge toppen scheerde, is dit iets wat je hoort en meteen daarna weer laat passeren. Relevant zullen ze hiermee dus niet terug worden, maar voor de fans kan dit nummer zeker weer een leuke aanvulling zijn voor de collectie.

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Indigo De Souza - Any Shape You Take (★★★★): Meezingers voor eenzaten met hartzeer

Al van kinds af aan voelt Indigo De Souza zich een buitenbeentje. Ze groeide als verlegen zonderling op in een boerenhol in…
AlbumsRecensies

Garbage - No Gods No Masters (★★★½): Compromisloos, maar niet revolutionair

Zelfs in tijden waarin verschillende ninetiesbands, al dan niet bewust, teren op de zilveren of parelen jubilea van hun doorbraakalbums, blijft de…
LiveRecensies

Mad Cool Festival (Festivaldag 2): Zweten geblazen

Het Spaanse festival kan zomaar eens uitgroeien tot de Europese variant van het populaire Coachella festival. Op het terrein werden overal palmbomen…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.