Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Anna Calvi – “Don’t Beat the Girl out of My Boy”

Het was alweer even geleden dat we van Anna Calvi iets te horen kregen, maar vandaag krijgen we meteen heel wat nieuws. Zo komt er op 31 augustus een nieuw album aan met de naam Hunter, gaat ze in het najaar op tour met een halte in Botanique op 25 oktober en krijgen we vandaag ook een eerste single. Het is meteen de eerste nieuwe muziek van de dame sinds de Strange Weather ep uit 2014 samen met David Byrne. Extra wist-je-datjes. De plaat werd geproduced door Nick Launey (Nick Cave) en werd opgenomen met Anna’s band – Mally Harpaz op verschillende instrumenten en Alex Thomas op drums – samen met Adrian Utley van Portishead op de keys en Martyn Casey van The Bad Seeds op de basgitaar.

Het album is een plaat geworden die seksualiteit exploreert en de regels rond gender conformiteit doorbreekt. Een queer en feministische plaat dus en dat is al meteen hoorbaar op de eerste single “Don’t Beat The Girl Out Of My Boy”. Een nummer dat spreekt over jonge kinderen en hoe die de regels van hun gender moeten volgen. Een jongen kan dus niet wenen of emoties tonen en dat wil Calvi aantonen in dit nummer. Het liedje is zeer aanstekelijk met ‘tutututu’s’ die door het nummer zweven en een pulserende krachtige drum die heel wat power in de song steekt. Calvi’s sterke vocalen maken het plaatje van drama, kracht en intensiteit dan weer compleet. Heel leuk nummer over een minder vanzelfsprekend thema.

6 juni 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief