Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Warhola – “Girl”

Vandaag bracht de Vlaamse electro-popgroep Warhola onder leiding van Oliver Symons zijn nieuwe single “Girl” uit. Dit is naar aanleiding van het concert dat deze avond in de AB zal plaatsvinden. Warhola gaf eerder dit jaar al “Promise” uit. Al reeds een jaar kondigt Oliver de komst van het debuutalbum aan, dat bovendien deze avond zal gepresenteerd worden in Brussel. Fans konden echter doorheen de optredens van het afgelopen anderhalf jaar al genieten van enkele nummers live. Eerder deze week vertelde Symons in een interview met De Morgen dat hij bewust het album nog een jaar uitstelt, om het te onttrekken van de consumptiecultuur. De komende maanden zal hij bijgevolg zorgvuldig en geleidelijk aan singles uitbrengen met bijhorende muziekvideo’s.

Wie al eens een optreden van Warhola heeft bijgewoond, zal “Girl” zeker herkennen. Het is namelijk één van de paradepaardjes van het nieuwe album. Deze personen zullen ook meteen bevestigen dat de opgenomen versie toch een zwak afkooksel is – zoals ook “Promise” –  van wat we al die tijd live hebben gehoord. Dit valt te verklaren doordat expliciet werd besloten om de zwaardere electro van eerder werk achterwege te laten om de wereld te veroveren. “Girl” is noch electro, noch echte pop. De song balanceert tussen de twee gegevens in, wat het nummer oneer aandoet. Wat een enorm beloftevol zwoel, doch kinetisch nummer zou moeten worden, resulteert nu in een zwakke poging om de Vlaamse radiozenders te veroveren. Het nummer is nog steeds het beluisteren waard, maar zou zoveel krachtiger kunnen zijn. Het lijkt er jammer genoeg op dat de sterke elementen uit eerste EP Aura, die Warhola zo uniek en beloftevol maakten, overboord worden gegooid. Een zonde.

18 mei 2018

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter