Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Against The Current – “Almost Forgot”

Against The Current komt met nieuw nummer. Of dat een voorbode is voor een nieuw album, is nog maar de vraag. Het poprock drietal uit Poughkeepsie, New York heeft nog maar één officiële plaat uitgebracht, maar loste wel al meerdere EP’s en losse singles. Het kan dus zomaar zijn dat dit een alleenstaand wapenfeit is.

Die nieuwe single “Almost Forgot” is een ‘late night summer roadtrip’-nummer geworden, waar de gitaar en de vroeger zo prominent aanwezige en pompende drums naar de achtergrond verwezen zijn. Het nummer heeft meer weg van een elektropop nummer dat zomaar uit het oeuvre van Chvrches en The 1975 zou kunnen komen. Dat zangeres Chrissy Costanza een honingzoete stem heeft, wisten we al langer dan vandaag, maar dat onderstreept ze toch eens te meer.

Een nieuwe richting voor Against The Current, niet per se slechter, maar anders. Het klinkt allemaal wat gemoedelijker en dat past wel bij de tijd van het jaar met het zonnetje erbij. Lezers die “Almost Forgot” en bij uitbreiding heel de band graag in levende lijve willen aanschouwen kunnen op 2 oktober terecht in Trix in Antwerpen.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

11 mei 2018

About Author

Joren Cloet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief