Live, Recensies

Selah Sue @ Ancienne Belgique (AB): Een intense overrompeling van jewelste!

Foto: Niels Temmerman

Het is de terugkeer waarnaar heel wat muziekliefhebbers al maanden uitkeken. Na een jaartje pauze staat Selah Sue eindelijk weer op de planken. In dat jaar is er niet alleen op muzikaal vlak veel voor Sanne veranderd, want ze is mama van een jongetje geworden. Ze bracht veel tijd door met haar baby, maar haar gitaar werd al snel van onder het stof gehaald. Ze werkte aan nieuw materiaal en test dat momenteel uit tijdens een nieuwe tour. Nadat ze eind maart haar terugkeer in Leuven vierde, is ze nu terug in de Brusselse muziektempel AB, waar ze natuurlijk in een uitverkochte zaal stond. Het werd een avond waarbij we nog maar eens overrompeld werden door haar onschatbaar hoog talent dat ze tentoonstelde in oud en nieuwe werk. De grote, bombastische band werd ingeruild voor een cellist en een multi-instrumentalist en toch klonk de sound helemaal rond. Momenteel werkt Selah Sue aan haar derde plaat, die er eind 2018/begin 2019 zou moeten zijn en ietwat rustiger zal zijn in vergelijking met haar eerste twee platen.

Foto: Niels Temmerman

We kregen in de AB geen voorprogramma, maar erg was dat niet. Om iets na halfnegen doofden de lichten en werd het al muisstil in de zaal. Vanuit de coulissen zong Selah de eerste zinnen van “Game Is On” en betrad ze onder luid applaus het podium. De korte, maar krachtige intro werkte uiterst effectief en was een sterke start. Haar Disney-cover “This Is Love” volgde en blies vanaf de eerst toon omver. We droomden weg en werden gevangen genomen door het magische achter het spectrum van Selah’s stem. Het eerste, nieuwe nummer “In A Heartbeat” was minstens even dromerig en prachtig als haar Disney-cover en liet ons meteen uitkijken naar de rest van de nieuwigheden.

Foto: Niels Temmerman

“Night And Day”, de tweede nieuwe, was minstens even adembenemend als de voorganger en beroofde ons van ons hart. Ook het fantastische “Fyah Fyah” ontpopte zich tot hartendief en klonk nog steeds even fris en plezant als vroeger! Het oudere “Peace Of Mind” wist meer dan te overtuigen. Selah blies ons omver met haar looping-talent en stevende op een straffe climax af. Het hoogtepunt van het nummer bezorgde ons kippenvel en was van ongezien hoog niveau. De song bleek in het nieuwe jasje een echt meesterwerk te zijn en het publiek reageerde daarom ook euforisch op het einde ervan. Chapeau!

Foto: Niels Temmerman

Het moederschap heeft Selah op de een en andere manier verandert en dat hoorden we in haar nieuwe nummer “Full Of Love”. Het lied gaat over de zorgeloosheid waarin een baby leeft en het nummer wist te ontroeren. Ook haar cover van “Whatever Will Be, Will Be” liet hartjes sneller slaan en wist door een overtuigende vocale prestatie voor groot gejuich te zorgen. Het rustigere “I Need” mag tevens door de background van Selah tot één van de meest persoonlijke nummers van de avond gerekend worden en wist de juiste snaar bij het publiek te raken. “My Love” bouwde dan weer straf op tot een onverwachte climax.

“This World” mocht de set afsluiten en ook deze keer kon de nieuwe versie ons helemaal bekoren. Het nummer werd straf gebracht en is met stip één van de hoogtepunten van een zeer sterke set. De bis-ronde werd omgetoverd tot verzoekjes ronde en zo mocht het publiek bepalen welke liedjes Selah akoestisch ging brengen. “Break”, “Mommy” en “Explanations” toonden stuk voor stuk dat de Leuvense zangeres een rasechte muzikante is en een onvergelijkbare stem heeft. Met “Ragga Medley”, eveneens door het publiek aangevraagd, kregen we een nummer dat Selah al lang niet meer gezongen had en het reggae lied kreeg de zaal voor een laatste keer.

Foto: Niels Temmerman

Selah Sue vierde in de AB haar fantastische terugkeer en toonde dat ze misschien wel één van de meest getalenteerde artiesten is die België te bieden heeft. Het was één van de eerste concerten op haar agenda sinds haar bevalling en toch wist ze ons in te palmen. De nieuwe versies van ouder werk en het nieuw materiaal klonken ijzersterk en toonden aan dat Sanne Putseys, Selah’s echte naam, bijna alles aankan. We werden anderhalf uur lang overrompeld door onmiskenbaar talent van één van de strafste madammen uit de muziekwereld!

Selah staat komende zomer met dezelfde intimistische show op een hele boel Belgische podia. Je kan haar aan het werk zien op Couleur Café (29/6), Ghent Jazz (8/7), DOUR (11/7), Dranouter (4/8), OLT Rivierenhof (8/8)

Alle andere foto’s vind je hier.

Setlist:
Game Is On
This Is Love (cover)
In A Heartbeat
Night And Day
Fyah Fyah
Peace Of Mind
Wont go for more
Alone
Full of Love
Whatever Will Be, Will Be (cover)
I Need
My Love (naam niet gekend)
This World

Break
Mommy
Explanations
Ragga Medley

2 mei 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief