Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle EMY – “Unfinished”

Koen Keppens

Ze is nog maar negentien jaar jong en studeert momenteel beeldende kunst te Gent. De jonge singer-songwriter EMY is nog een groentje, maar dat kan snel veranderen. Ze behaalde terecht de derde plaats bij Humo’s Rock Rally en stapt zo in de voetsporen van o.a. dirk. en Gorki. Ze zette geregeld al eens een nummer op SoundCloud, maar op de eerste echte release moesten we nog even wachten. Eind januari maakten we haar tot onze ‘Zalm Van De Maand‘, onze maandelijkse ontdekkingstocht naar opkomend Belgisch talent. Sindsdien is er al het één en ander verandert en is de eerste, echte single eindelijk af.

“Unfinished” heet de eerste single van de Gentse zangeres. Meer dan haar stem en haar gitaar krijg je in het nummer niet te horen en net hierin ligt haar kracht. We vergeleken haar eerder al met Amy Winehouse, maar het nieuwe nummer valt ook te vergelijken met de puurheid van de Britse Nilüfer Yanya. Haar fragiele stemgeluid en minimalistische melodieën weten een verhaal te vertellen en bereiken het diepste puntje van je hart. Pure klasse!

Op 11 mei verschijnt de debuut-EP van de jongedame, op 7 mei kan je deze exclusief al te horen krijgen in Missy Sippy in Gent, allen daarheen!

2 mei 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief