Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Donuts”

Dat de Schotse post-rockers van Mogwai niet verlegen zijn om soundtracks te componeren, is al gebleken. Neem nu hun bijdrage aan de docu Before The Flood, hun beklijvende soundtrack voor de Franse Canal+ serie Les Revenants of hun album Atomic, dat de docufilm Atomic, Living in Dread and Promise begeleidde. Stuart Braithwaite en de zijnen brengen nu het nummer “Donuts” uit, wat deel uitmaakt van de soundtrack van de film KIN, meteen de eerste feature film soundtrack van de band.

Het meer dan zes minuten durende nummer bouwt gestaag op met gitaren die om elkaar heen flirten, tot de drums hen bijvallen en ondersteunen naar een explosie met filmisch gitaargeweld en een subtiele piano die langs de drums heen huppelt. Het nummer eindigt vredevol, alsof in die zes minuten en drieëntwintig seconden een film op zichzelf werd verteld met een open einde. Het voelt even open als het heelal donker is, en het nummer laat een gevoel van grandeur en ontroering na.

Naast een nu al legendarische soundtrack, is ook de cast niet mis. Carrie Coon, James Franco en Zoë Kravitz spelen onder meer mee in de actie-sci-fi. KIN verschijnt in Amerika op 31 augustus op het grote doek. Tot die tijd hopen we dat Mogwai ons trakteert op meer nummers van die soundtrack. Wie zich live in de filmische post-rock wilt laten onderdompelen, kan dat op 10 juni op Best Kept Secret, vrijdag 13 juli op Dour en twee dagen later in Brugge op het Cactusfestival. Hoe wij hun concert in de AB in september beleefden, kan je hier nog nalezen.

Facebook / Twitter / Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xylouris White - The Forest In Me (★★★): Verdwalen tussen angst en moed

Neen, Xylouris White is niet de recentste hype in de wereld van mondhygiëne. Het sinds 2013 (s)tandvastige, muzikale en wereldlijke duo bestaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.