Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Alice On The Roof – “Malade”

Alice Dutoit strandde in de halve finale van The Voice Belgique, maar tekende toch een contract bij Sony Music. Ze vertaalde haar naam naar het Engels en Alice On The Roof was geboren. Haar eerste single, “Easy Come Easy Go” kwam uit in 2015 en de single ontving goud net als debuutalbum Higher dat in 2016 uitkwam. Het album kent nog twee singles: “Mystery Light” en “Lucky You’” Na die laatste single werd het werd het wat stiller, maar nu is Alice terug.

“Malade” heeft dezelfde dromerige, maar zwaarmoedige sound als het oudere werk van Alice On The Roof, maar er is één groot verschil. Alice zingt nu in haar moedertaal, het Frans. Wordt Alice On The Roof opnieuw Alice Dutoit? Dat is niet zeker, want het nummer is samen met de Franse singer-songwriter Vianney geschreven, die altijd bij zijn moedertaal bleef. Door in het Frans te zingen, doet de muziek wel denken aan de Brusselse Angèle, maar dat beschouwen we niet als negatief.

Alice On The Roof speelt op donderdag 6 december 2018 in Vorst Nationaal, daar presenteert ze haar nieuwe album. Hopelijk neemt het nieuwe album ons terug mee naar Alice haar wonderland.

Facebook Twitter

27 april 2018

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Alice On The Roof – “Malade””

 1. Tim schreef:

  Er is in de Franstalige wereld wel meer dan Angèle. Ze heeft niet het warm water uitgevonden.
  Waarschijnlijk meer kans op internationale carrière in het Frans dan met gebrekkig Engels.
  Met Engelstalig repertoire gaat ze in de massa op, met het Frans kan ze wereldwijd een nichemarkt aanspreken.
  Bepaalde Franstalige artiesten verkopen massa’s platen in o.a. Japan, Rusland, Oostblok, Duitsland,… en ook in de UK en US worden er nu avonden georganiseerd met exclusief Franse line-ups, alsook bij de alternatieve radiostations.

  Het zijn vooral de Vlaamse bands en labels die door hun amateuristisch management eeuwig rond de kerktoren blijven draaien. Ondertussen pakken middelmatige buitenlandse bands hun plaats in. Sinds decenia hetzelfde verhaal, maar volgens de labels zelf zijn ze goed bezig hoor 😉
  Jammer voor al die talentvolle artiesten die nooit het publiek dat ze verdienen zullen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief