Muzieknieuwtjes

The Calicos winnaar Humo’s Rock Rally 2018!

Humo’s Rock Rally behoort al jaren tot één van de meest prestigieuze muziekwedstrijden in ons Belgenland. Ook dit jaar streden weer meer dan 800 beloftevolle bands voor een plek in één van de voorrondes en geraakten er 20 in de halve finale. Voor de finale in de Ancienne Belgique werd dat aantal nog eens gehalveerd en stonden er dus tien acts op het grote Brusselse podium. Tot de finalisten dit jaar behoorden Budget Trash, Danny Blue & The Old Socks, Diane Grace, Emy, Josefien Deloof, Lagüna, Monskopoli, The Calicos, Ugly Weirdo en watchoutforgiants.

Na urenlang live muziek werden zowel de derde, tweede en eerste bekendgemaakt en werd ook de publiekswinnaar in de bloemetjes gezet. Emy behaalde met haar soul getinte nummers verdiend de derde plaats. De zilver medaille was weggelegd voor Lagüna, die met hun strakke postwave nummers wisten te overtuigen. The Calicos gingen verdiend met de eerste plaats lopen en stappen zo in de voetsporen van o.a. The Van Jets, Goose, Compact Disk Dummies, Warhola of School Is Cool. Dat ze door hun winst met hun alternative country sound zullen doorbreken is daarom bijna een zekerheid. De publieksprijs, gekozen door de HUMO-lezers, ging naar Josefien Deloof, die heel wat gelijkenissen met Selah Sue vertoont, maar toch op haar eigen manier wist te stralen.

Een volledig verslag van de finale komt er morgen aan!

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Muzieknieuwtjes

BLUAI wint Humo's Rock Rally 2022!

De snelste weg naar de top is in het Belgische muzieklandschap nog steeds die via winst in een van onze prestigieuze muziekwedstrijden….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rooftop J - "Mando"

Bruggeling Rooftop J en zijn muzikale sparring partner Yung offender zochten voor “Mando” inspiratie in buitenaardse oorden. “Mando” refereert naar The Mandalorian,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.