Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang Gang Dance – “Lotus”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang Gang Dance – “Lotus”

Wat een verrassing uit het kamp van Gang Gang Dance! Zeven jaar na de release van hun vorige plaat (Eye Contact), is de New Yorkse groep terug met gloednieuw werk. Hun zesde album heet Kazuashita en biedt volgens de band een kruisbestuiving tussen shoegaze en sfeerrijke elektronica aan. Dit lijkt dus op een stap in een andere richting na Gang Gang Dance’s meer ritme-gedreven platen. Op het volledige album moeten we nog tot 22 juni wachten, maar vandaag kunnen we al luisteren naar “Lotus”, de eerste single uit Kazuashita.

Gang Gang Dance weet op deze single nog steeds zijn exotisch geluid te behouden. Bij het horen van de zachte synths en droge gitaarlijnen in het nummer lijken we ons opnieuw te wanen in robuuste woestijnrijke omgeving die de groep altijd schiep in zijn muziek. Alleen komt het gevoel en uitputting nu meer dan ooit terug: Bougatsos’ mysterieuze vocals spiegelen zich als een fata-morgana boven het hete zand en de zachte elektronica doet ons traag smelten. Dit wil echter niet zeggen dat er energie ontbreekt op “Lotus”. Een subtiele climax schroeit alles dicht en doet ons verlangen om meer te horen van de terugkeer van Gang Gang Dance!

Website / Facebook / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Groezrock indoor @ Muziekodroom: "Wat buiten kan, mag binnen ook"

Groezrock is voor velen een jaarlijks evenement dat niet mag ontbreken op hun festivallijst. Voor de punk(rock) en hardcore liefhebber een uitgelezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.