LiveRecensies

Anne-Marie @ Ancienne Belgique (AB): Enthousiast feestkonijn met bakken talent

Het is een fenomeen dat we ondertussen vaker en vaker zien terugkomen. Popsterretjes die zonder een album uit te hebben de AB razendsnel weten uit te verkopen. Anne-Marie haar langverwachte debuutplaat Speak Your Mind komt pas op het einde van deze maand uit, maar een tiental hits heeft ze al op haar naam staan. De enorm populaire Britse zangeres wordt ondertussen dagelijks op de radio gespeeld, wat natuurlijk haar grote populariteit verklaart. In de AB zong ze haar hits en nieuw materiaal. Naast een goede zangeres is ze bovendien ook nog een geboren entertainer. De laatste jaren heeft de voormalige wereldkampioene karate al heel wat live ervaring kunnen opdoen als zangeres bij Rudimental en ook solo stond ze ondertussen al vaak op de planken. We zagen het al lang aankomen… de volgende grote popster van deze generatie is ready to take off.

Haar vriend Ady Suleiman mocht in de hopeloos uitverkochte AB openen. Tijdens zijn halfuur durende set viel ons vooral zijn stem op. Zijn stemkleur is zeer warm en dat was alleen maar in zijn voordeel. Het overwegend vrouwelijke publiek smolt weg en genoot van zijn soulvolle stem die ondersteund werd door een akoestische gitaar. In het begin was iedereen aangenaam verrast van de jonge Brit, maar naar het einde toe begon het publiek zich meer en meer te vervelen. Er miste wat afwisseling en pit in de set. Een uptempo nummer had de sfeer nochtans naar een hoogtepunt kunnen brengen. Jammer maar helaas.

Anne-Marie voelde zich overduidelijk helemaal thuis in de AB. Ze had het podium van de AB als een kamer inclusief bedden, lampen, … ingekleed en slenterde met een Belgische vlag het podium op. Ze begon met het nog niet uitgebrachte nummer “Cry”. De song is niet meteen haar beste nummer, maar dat liet niemand in de AB aan zijn hart komen. De sfeer zat meteen goed en dat is het belangrijkste. Anne-Marie’s eerste hit “Do It Right” zorgde meteen voor een drastische verhoging van de pretfactor. Het leuke nummer werd luidkeels meegezongen en hier en daar werd al mee gesprongen. Ook het nieuwere “Heavy” kon op heel wat enthousiasme rekenen en werd oorverdovend luid meegezongen.

Anne-Marie bracht in 2015 een ep uit waaruit ze meteen een mash up zong. “Karate / Gemini / Stole” zijn niet haar bekendste nummers, maar tonen aan waar ze begon. De nummers zijn iets minder poppy, maar komen kwalitatief zeker aan het level van haar megahits. Na het oudere werk, mocht het nieuwe werk zijn troeven uitspelen. Zowel “Perfect”, waarbij fans een tiental harten ballonnen omhoog hielden, als “Bad Girlfriend” zijn fijne nummers en kregen het publiek even goed mee als de reeds uitgebrachte nummers. Eerste echte moment van extase vormde echter de hit “Alarm” en ook deze keer werd alles meegekeeld van begin tot einde. Naast al de up tempo popsongs was er ook een moment van rust voorzien. Het wondermooie “Peak” toonde dat Anne-Marie de vocale capaciteiten heeft om ook de iets moeilijkere nummers vlekkeloos te kunnen zingen. 

Speak Your Mind bevat overduidelijk heel wat poppareltjes en daar is “Breathing Fire” het perfecte voorbeeld van. Het grootste deel van de fans kwam toch wel naar de AB om de hits te horen en met set afsluiter “Rockabye” was dat er meteen één van formaat. Het nummer behaalde de toppositie in de Ultratop en kleurde de zomer van 2016 als geen ander nummer. Dat het publiek uit zijn dak ging, hoeven we dus niet te vertellen. Haar grootste solohit “Ciao Adios” mocht de encore in gang trappen en ook deze keer stond de sfeer op ontploffen. Bij “Then” verzwakte de sfeer even, maar in haar nieuwste hit “F.R.I.E.N.D.S.” gingen alle remmen weer los. Een explosief einde van een energieke show.

Anne-Marie stond met heel veel zelfvertrouwen te pronken op het podium van de AB en terecht. Ze heeft de hits, de attitude, de stembanden, de looks en nog zo veel meer. De show was misschien niet de spannendste en was bij momenten zeer voorspelbaar, maar daar komen de Anne-Marie fans ook niet voor. De Britse zangeres bewees in haar bindteksten over veel gevoel voor humor te beschikken en zorgde ervoor dat het publiek enthousiaster en enthousiaster werd. Anne-Marie wist overigens ook als rol als paashaas te overtuigen en smeet enkele chocolade eieren de massa in. Komende zomer gaat Anne-Marie voor een tweede keer op tour met haar beste vriend Ed Sheeran en zal ze o.a. op de weide van Werchter voor tienduizenden mensen spelen. Iets later staat ze ook op het festival Rock Werchter. Met haar nieuwe album op zak zal ze dan nog meer mensen van haar talent kunnen overtuigen. Anne-Marie rocks en wij zijn fan!

Setlist:

Cry
Do it Right
Heavy
Karate/Gemini/Stole
Perfect
Bad Girlfriend
Alarm
Peak
Breathing Fire
Used To Love
Trigger
Rockabye

Ciao Adios
Then
F.R.I.E.N.D.S

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mass Hysteria @ Ancienne Belgique (AB): Chaos in de orde

Sinds Graspop Metal Meeting en Hellfest jaarlijks hetzelfde weekend in juni plaatsvinden, bestuderen metalfans nauwlettend beide line-ups. Het concept van de ‘logoband’…
LiveRecensies

SLIFT @ Ancienne Belgique (AB Box): Intergalactisch stokbrood

Het aantal muzikanten dat je uit Toulouse kunt opsommen, blijft als Belg en zeker als Vlaming eerder beperkt. Toch is er een…
InstagramLiveRecensies

The Gaslight Anthem @ Ancienne Belgique (AB): Van waakvlammetje naar warm vuurtje

Net geen tien jaar geleden was het dat The Gaslight Anthem nog eens in een Belgische concertzaal stond. Ook toen was de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.