Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “Bitches Broken Hearts”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “Bitches Broken Hearts”

Ze mag dan nog jong zijn, Billie Eilish is op weg om de stem van haar generatie te worden. In de Botanique bewees ze al dat ze meer is dan een fenomeen. De Amerikaanse doet waar ze zin in heeft en deelt dat ook op regelmatige basis met haar volgers op sociale media, denk maar aan de Playboy-outfits. “Bitches Broken Hearts” klinkt very Billie en daarmee weet ze ons te overtuigen. Op Soundcloud was de song al een tijdje te vinden, maar een officiële release komt er nu pas. Het nummer ligt, soundwise, in het verlengde van wat ze deed op debuutplaat dont smile at me, zonder dat het een kopie is van een eerdere succesformule.

Fragmenten van hoogstwaarschijnlijk een feestje zorgen voor een originele intro. Een mooi contrast: de stem van Billie Eilish voelt als een zacht dekentje, hoewel de woorden snijden. We krijgen doorheen het nummer voldoende tijd om de tekst te laten doordringen. Sluit even je ogen en voor je het beseft wiegen je heupen zachtjes van links naar rechts. ‘Somebody new is gonna comfort me like you never do’, harde woorden en laten we eerlijk zijn: we willen niet degene zijn waarover dit gaat. Toch drijven we maar al te graag mee op Eilish’ duistere golven.

Met “Bitches Broken Heart” creëert Billie Eilish een duistere sfeer die we heel graag omarmen. Voorlopig geen geplande optredens in België, maar we kunnen wel vaststellen dat de Botanique te klein wordt voor the next big thing van de muziekindustrie.

Facebook / Twitter / Website

640 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Hemmings - "Shakes"

Dat Luke Hemmings niet enkel goed is als de frontman van 5 Seconds of Summer is, wisten we al even. In 2021…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.