LiveRecensies

Mahalia @ AB Club (Ancienne Belgique): Soul met een brede glimlach!

LiveRecensies

Mahalia @ AB Club (Ancienne Belgique): Soul met een brede glimlach!

In 2016 stond Mahalia voor het eerst in België op de planken. Ze was één van drie opkomende talenten die in de AB Club op het Seven Layers Festival van Dotan mochten optreden. Op haar dertiende had Mahalia haar eerste platencontract te pakken, maar de zangeres uit Birmingham nam haar tijd en bracht pas twee jaar geleden haar debuutplaat Diary Of Me uit. Hierop toonde ze dat je soul en R&B perfect met de akoestische gitaar kan combineren. Ed Sheeran, Emeli Sandé en nog andere grootheden waren al zo aangedaan, dat ze met hen mee op tour mocht. Twee jaar na haar AB debuut, staat ze in dezelfde zaal helemaal solo en hing er bij het binnengaan een SOLD OUT bordje naast haar naam. Bewijs genoeg dat ze stilaan zelf tot de grootheden geteld mag worden (kwalitatief dan)!

Een voorprogramma zit er deze tour niet in en zo startte Mahalia om iets na half negen aan haar set. “No Pressure” bracht meteen een goede vibe in de AB, die aanvankelijk de start van de set leek te missen, maar uiteindelijk gretig mee bewoog. We hoorden al in de eerste noten dat Mahalia goed bij stem was en dat trok zich in “Silly Girl” verder. Ze schreef het dromerige nummer op haar 14de, maar kinderachtig of melig werd het gelukkig niet. Uit diezelfde periode kwam het schattige “Marry Me” waarbij ze helemaal alleen op podium stond en de zaal wist te charmeren met haar grote glimlach.

Voor de fans van haar iets snellere werk was het iets langer wachten. De nieuwste single “Proud Of Me” was de eerste song met duidelijke hiphop invloeden en het jonge publiek ging er maar al te graag op los. “No Reply” kreeg dan flink wat bassen en zwom in hetzelfde vaarwater als de voorganger. Het grootste deel van het publiek kwam overigens precies meer voor de hip hop influenced nummers en praatte jammer genoeg tijdens de rustige nummers. Tussen de liedjes door had Mahalia ook het één en ander te vertellen. Ze lichtte bij bijna telkens toe waarover het gaat, maar deed dat op zo’n charmante en grappige manier dat het allesbehalve storend overkwam.

De nog zeer jonge zangeres hecht heel wat belang aan haar teksten en maakte in haar set zelfs was plaats voor spoken word. De song “Back Up Plan” bevat zo’n stukje en kreeg ons even stil. Zo luisterden we aandachtig naar hetgeen de jonge artieste te vertellen had. Het refrein van het nummer zorgde overigens voor een hilarisch moment doordat Mahalia enkele keren moest boeren. Ze nam na het poëtische nummer haar gitaar terug bij de hand en bracht een betoverende mash up van SZA’s “The Weekend” en Solange’s “Cranes In The Sky”. Een hoogtepunt van een sterke set dat door een volgende hoogtepunt gevolgd werd. Tijdens “Hold On” gooide Mahalia alles los en danste ze er stevig op los. Strak nummer met een strakke uitvoering.

Eén van haar beste nummers kwam in het laatste gedeelte van de set aan bod. “17” werd in de live versie zonder te veel tralala gebracht en bleek ook in die versie subliem te zijn. Tijdens “I Remember” ging Mahalia even de mist in, maar kordaat zoals ze is, begon ze zonder veel na te denken opnieuw. Het zat er de tweede keer boenk op en ook tijdens het splinternieuwe liefdeslied “Honeymoon” ging alles van een leien dakje. Afsluiter van de avond was natuurlijk haar grootste hit “Sober” waar iedereen het refrein moeiteloos meezong. De kers op de taart.

Mahalia stond in een hopeloos uitverkochte AB Club en toonde dat ze bakken talent heeft. Niet alleen haar chille muziek, maar ook haar adembenemende stem en leuke persoonlijkheid konden overtuigen. Mahalia zit momenteel met haar muziek tussen twee werelden. Ze heeft de urban en soul vibe die sterren als IAMDDB of Jorja Smith hebben, maar is tegelijkertijd een singer-songwriter die muzikaal het één en ander aan kan. Haar magische soulstem kan wat ons betreft alles aan of het nu urban of akoestisch is. Dat ze noch vis noch vlees is, stoort ons weinig want soms heb je eens zin in ‘tussenin’.

Wie het concert heeft moeten missen, heeft geluk want Mahalia komt komende zomer terug naar België om op Couleur Café te staan. Alle foto’s van de avond, vind je hier.

Setlist:

No Pressure
Silly Girl
Marry Me
Proud Of Me
No Reply
Back Up Plan
The Weekend & Cranes In The Sky (SZA en Solange Mash up)
Hold On
17
I Remember
Honeymoon
Zayn Spoken Word
Sober

1722 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tash Sultana, EARTHGANG en vier anderen naar Couleur Café!

Nu het jaar definitief op gang is gekomen, blijkt dat voor de festivals het sein om uit hun winterslaap te trekken. Zo…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Thundercat en BNXN bij eerste namen Couleur Café 2023!

Nu het jaar stilletjes aan op z’n einde loopt, lijken alle festivals op de valreep nog de aanloop naar de zomer van…
LiveRecensies

Doodseskader @ Ancienne Belgique (AB Club): Lucifer en Beëlzebub

Wanneer je de naam Doodeskader voorleest met een diepe stem, vrees je meteen het ergste en plak je er gauw maar een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.