Interviews, Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ndugu (+ interview) – “Dreamin'”

België mag dan een klein muzieklandje zijn, op vlak van diversiteit en kwaliteit moet het zeker niet onder doen met de rest van de wereld. Een goede illustratie daarvan is Ndugu, wat vertaalt uit de taal Swahili broer betekent. Het project rond Owen Weston maakt akoestische hip hop met wat mali blues en afro beat invloeden. Oorspronkelijk was Ndugu een soloproject, maar al snel groeide het project tot een echte band die in zijn geheel vijf koppen telt: Joram Kunde Boumkwo (vocals), Tom Vansteenkiste (drums), Bar Baele (gitaar), Samy Pintor Luque (gitaar) en natuurlijk Owen Weston (bass en vocals) zelf. Vandaag brengen ze hun eerste nummer “Dreamin'” uit die op hun eerste EP Brother, die volgende week 2 april verschijnt, te horen zal zijn.

“Dreamin'” is een zeer puur akoestisch hip hop nummer welk ons meteen meeheeft. De verschillende lagen in het nummer zorgen ervoor dat we bij elke nieuwe luisterbeurt nieuwe aspecten ontdekken. Hip hop moet ook niet altijd over vrouwen, geld en drugs gaan en kan ook een boodschap overbrengen, zoals Ndugu met “Dreamin'”bewijst.

Voor ze hun EP volgende week uitbrengen, namen ze nog even voor ons de tijd en gaven ze antwoord op onze vragen omtrent hun EP en de release show.

Dag Owen, op 2 april brengen jullie jullie eerste EP uit! hoe voelt het om jouw muziek eindelijk met het publiek te kunnen delen?

Het voelt als een ontlading, we hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan onze EP en live set.
Het is een spannend moment wanneer je het eindproduct bereikt en loslaat. Zelf zijn we heel blij met het behaalde resultaat en zijn benieuwd naar de reactie van het publiek.

Over invloeden gesproken je maakt akoestische hip-hop met Mali Blues en Afrobeat invloeden, is dat iets wat je al lang maakt of pas bij het maken van de EP zo is ontstaan?

De mix van stijlen is op een vrij organische manier ontstaan. Ik luisterde al heel veel Hip Hop en Afrobeat en kreeg de Mali Blues van Ali Farka Toure mee van thuis. Het akoestische aspect kwam van een aantal nummers die ik thuis maakte op basis van zelf opgenomen samples. Dit waren allemaal verschillende akoestische klanken; percussie instrumenten, gitaar en stemmen. Bij het vertalen naar een liveset kwamen al deze klanken en grooves nog meer tot hun recht.

Over wat gaat het nummer Dreamin’ exact?

Het nummer Dreamin’ gaat over het durven dromen. De vraag; wat wil je bereiken, wat zijn je “obstakels” in het verleden, heden en de toekomst?

Is er een nummer dat jou of jullie het nauwst aan het hart ligt?

Er is geen specifiek nummer dat ons nauwer aan het hart ligt dan de rest van de EP. Maar het eerste nummer “Ndugu” omvat heel duidelijk de boodschap en het thema van de EP.
Ndugu is Swahili voor broer, de EP heet “Brother” en gaat over broederschap, samenzijn, familie en respect.
Naar ons gevoel raakt elk nummer op een andere manier een ander deel van dat thema.

Wat is het concept achter de clip?

Voor de clip wouden we trouw blijven aan de rauwe en ongecompliceerde energie van onze muziek en zochten hiervoor contact met THEFLOOD. We kenden hem al via zijn vele schetsen van het Gentse muziek- en nachtleven. Hij maakte voor ons een handgetekende stop motion videoclip die qua energie en uitstraling perfect aansluit bij onze muziek. We bedachten samen het basis-concept van de clip waar hij op verder bouwde.
Je kan meer van zijn werk vinden op www.floodcomics.com

Jullie spelen binnen enkele weken de release show. Wat kunnen en mogen we van jullie op het podium verwachten?

Je kunt je verwachten aan een gezellige, akoestische set.
Zie het als een reis door verschillende sferen. Van rustig en intiem tot dansbaar en opzwepend.

Maak het in levende lijve mee op 16 april in Bar Wilson.

Facebook

26 maart 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief