Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Can’t Deny Me”

Toen Pearl Jam enkele maanden geleden werd aangekondigd voor enkele Europese festivals, wist je dat nieuwe muziek niet kon uitblijven. Dit weekend deelde de band hun eerste muziek in vijf jaar met hun fanclub, en sinds vandaag is het ook overal online te streamen. “Can’t Deny Me” heet het nummer en het bevat wat referenties naar president Trump (“You may be rich but you can’t deny me/Got nothing but the will to survive”) want jawel ook Eddie Vedder en zijn kompanen houden niet van de man. Verder staat de band deze zomer als headliner op de zaterdag Rock Werchter, benieuwd of ze daar ook zo kritisch zullen klinken.

De song zelf bevat eenzelfde melodie die gedurende net geen drie minuten ons vergezelt. Het zijn snedige gitaren die samen met de soms furieuze stem van Vedder een sterke boodschap moeten overbrengen. Het refrein is er eentje dat meteen blijft hangen door de aanstekelijk ervan, al is het misschien toch een beetje soft in vergelijking met de stevige strofes. Het is niet meteen de beste song in de discografie van Pearl Jam, maar dat verwachten we ook niet van zo’n legendarische. Het is wel fijn dat de band terug is en er een album van komt, dat vertelden ze toch in de nieuwsbrief

 

13 maart 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief