Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Hopkins – “Emerald Rush”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Hopkins – “Emerald Rush”

Veelbesproken electronisch producer, ‘Koass Pad lover’ en pianist Jon Hopkins kondigde vandaag officieel zijn langverwachte album Singularity aan met de single “Emerald Rush”. Zijn derde langspeler onder label Domino werd een kleine maand geleden al een keer geknipoogd via een korte, zelfs een beetje schattige trailer. “Emerald Rush” is in tegenstelling allesbehalve schattig. De single is wederom een repetitieve tour door Jon Hopkins brein. Onmiskenbaar te vergelijken met het geliefde “Open Eye Signal” van Jon’s geprezen album Immunity uit 2013, maar absoluut niet hetzelfde, eerder bedeesder.

De single wordt bijgestaan door een animatie-video (geregisseerd door Robert Hunter en Elliot Dear) over een jonge man die op ontdekkingstocht is naar de mystieke gebeurtenissen in een met vuurvliegjes bevolkte grot. Emerald Laser Disco! Een video die de essentie van het komende album goed weergeeft; ‘het  album behoort in één zitting beluisterd te worden, als een compleet opvolgend verhaal, gehaald uit Jon’s zoektocht en ervaringen met meditatie en trance.’ Luister “Emerald Rush” zeker ook een keer met je koptelefoon, Jon Hopkins staat namelijk bekend om zijn geheimpjes in de audio.

Singularity komt uit op 4 mei op label Domino Records. 24 oktober staat hij in Ancienne Belgique.

Website I Facebook

Related posts
AlbumsRecensies

Brian Eno - FOREVERANDEVERMORE (★★★★): Meesterlijke gids tussen utopie en dystopie

Wanneer Brian Eno nieuw werk aankondigt en daarbij vertelt dat hij de hele plaat ook zal zingen, gaat ons muzikale hart net…
LiveRecensies

Jon Hopkins @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Mokerslag

Sinds 1 april 2020 werd het optreden van Jon Hopkins niet één of twee, maar slechts drie keer de toekomst in geschoven….
Nieuwe singles

Nieuwe single HAAi & Jon Hopkins - "Baby, We're Ascending"

Er zijn zo van die woorden die beter passen in de ene context dan in de andere. Op het strand zou HAAi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.