LiveRecensies

Billie Eilish @ Botanique: De zonneschijn van de muziekwereld!

Het was een zonnige vrijdag en daarom gingen we met een gezonde portie vitamine D naar de Botanique. De grootste zonneschijn moest namelijk nog komen en dat was niemand minder dan Billie Eilish. Al uren voor de deuren opengingen, stonden fans voor de deuren van de Orangerie om helemaal vooraan te kunnen staan tijdens het eerste concert van de Amerikaanse zangeres. Ze is nog maar twee maanden zestien jaar (je leest het goed… 16!!!), maar wist toch al de Rotonde van de Botanique binnen enkele minuten uit te verkopen waardoor het concert naar de Orangerie verplaatst werd. Billie stelt tijdens haar eerste, helemaal uitverkochte wereldtour haar debuut-ep dont smile at me voor en daar wou zelfs niemand minder dan Belgisch muziekgenie Stromae bij zijn!

Hipster en zanger van dienst Aeris Roves vergezelt het jonge tieneridool op haar Europese tour. De Britse zanger heeft nog geen single uit, maar mocht zich toch bewijzen voor een bijna volle zaal. Hij ruilde zijn R&B stijl in voor een stripped down set, waarin hij zichzelf met de gitaar begeleidde. De Brit was zeer charmant, maar viel muzikaal amper op. De nummers klonken in hun akoestische versie veel te veel op elkaar en zo waren we blij dat de set slechts een kwartiertje duurde. Kleine meezingmomenten voor het publiek en sommige soulful gezongen stukken zorgden voor kleine euforische momenten waarin het publiek meteen liet merken dat de sfeer goed zat. We hopen dat Aeris Roves de volgende keer zijn gitaar wat meer aan de kant legt en ons weet te verrassen met enkele R&B-beats.

Billie is een beetje ziek, liet ze onder andere op Twitter weten, maar daarvan merkten we amper iets. Zoals een bevrijd paard loopt ze het podium op en zingt ze direct één van haar grootste hits “bellyache” terwijl ze van de ene kant naar de andere huppelt. Het publiek reageert niet alleen euforisch, maar gaat werkelijk uit zijn dak! Wanneer het iets melancholischere “idontwannabeyouanymore” wordt ingezet, wordt er nog eens luidkeels gegild en flink meegezongen. Het iets snellere liefdeslied “watch” volgt en ook deze keer spat de passie bij zowel Billie als het publiek ervan af. “&burn”, de herwerkte versie van “watch’ met Vince Staples, wordt samengesmolten met de oorspronkelijke versie en dat blijkt prima te werken.

Het publiek van Billie is overwegend jong en daarom verwonderd het ons niet dat ook “Bored” luidkeels meegezongen wordt. Het nummer staat op de soundtrack van dé tiener-hitserie van 2017 13 Reasons Why en wist Billie’s populariteit flink te boosten. Het oudere “Six Feet Under” is het meest emotionele nummer van de set en bezorgt ons door een sublieme, ingetogen performance kippenvel. Na zoveel emoties heeft Billie even nood aan een pauze en laat ze de micro over aan haar broer Finneas, die zijn eigen nummer “NEW GIRL” mag brengen. De 20-jarige Finneas is naast zanger en muzikant ook acteur en speelde reeds mee in de hitserie ‘Glee’ en andere grote producties. Een mooi gebaar van Billie om haar broer, die meeschreef aan haar eerste ep, in de spotlights te zetten.

Wanneer Billie terug opkomt, speelt ze met haar ukulele een eigen versie van Drake’s “Hotline Bling”, die overgaat in haar rustige, maar pittige nummer “Party Favor”. Ook nog niet uitgebracht werk komt aan bod en zo weet “when the party’s over” ons door eenvoud, maar diepgrondigheid te overtuigen. Tranen van mega fans in de eerste rij weten Billie zo te ontroeren dat ze hen spontaan een knuffel geeft voor ze verder gaat met haar grootste hit “ocean eyes”. Dat ook deze keer alle stembanden overuren draaien hoort erbij. “my boy” sluit de show even energiek af zoals de show begonnen was, maar na een kort maar zeer krachtig ‘Billie! Billie! Billie!’ staat miss Eilish terug op het podium en brengt ze het duistere “Hostage”. Haar hit “COPYCAT” is de echte afsluiter en zorgt voor een ongeziene apotheose. Er werd luidkeels meegezongen, gesprongen en gegild.

Billie Eilish bewees gisteren dat ze meer dan een fenomeen is. Ondanks dat ze ziek is en af en toe moest hoesten, wist ze haar nummers met volle overtuiging te brengen. Ze verkende zowaar elke hoek van het podium en zocht contact met het publiek. We hebben al lang geen popster meer gezien die zoveel knuffels gaf aan de fans en oogcontact maakte met zowat heel de zaal. Ze is nog maar zestien, maar dat houdt haar allesbehalve tegen! Billie Eilish is niet zomaar een popsterretje, maar misschien wel één van de grootste sterren van de toekomst. Een waar talent en een echte zonneschijn, die muzikaal momenteel met kop en schouders boven de rest van de popwereld uitsteekt!

Setlist:

bellyache
idontwannabeyouanymore
watch
&burn
Bored
Six feet under
NEW GIRL (door Finneas)
Hotline Bling (Drake Cover)
party favor
when the party’s over
ocean eyes
my boy

hostage
COPYCAT

1577 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

BANNERS @ Botanique (Orangerie): Eén hit maakt het concert niet

Al sinds 2015 timmert BANNERS aan zijn weg naar het sterrendom. Met reeds een album en enkele ep’s op zak leek het…
LiveRecensies

Ghostly Kisses @ Botanique (Witloof Bar): Hemelse cocktail

Ze stond al in het voorprogramma van Ry X, klinkt zo hemels als Tamino en doet ons wegdromen zoals Kathryn Joseph of…
InstagramLiveRecensies

Godspeed You! Black Emperor @ Botanique (Scène Parc): Spanning in de lucht, spanning op het podium

Canadese postrockers van Godspeed You! Black Emperor staan bekend om hun relatieve anonimiteit. Niet omdat ze onbekend zijn, integendeel. Het postrockgenre ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.