Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CUT_ – “It’s On”

De electropop band CUT_ (uit te spreken als cut underscore) bestaat uit zangeres Belle Doron en producer Sebastiaan Dutilh. Bekendheid verwierf het Amsterdamse duo in 2014, toen ze een enorme YouTube-hit scoorden met hun Engelstalige cover van Stromae’s “Papaoutai”. Ze beschrijven hun muziek als een cross-over tussen donkere alternatieve electronica en edgy pop muziek. Tot hun voorbeelden rekenen ze Massive Attack, James Blake en Mount Kimbie.

“It’s On” is het eerste nummer dat gelost wordt van de EP Blind = Bliss. De feeërieke sfeer en de zuivere stem van Belle doet ons dromen, misschien wel net iets te veel. Daardoor mist het een beetje de pit van hun vorige songs. Centraal in het nummer staat de fase waarbij je voelt dat het einde van je relatie in zicht is, maar dit nog niet wil toegeven. De andere nummers op de EP zullen ook thema’s aansnijden die we liever niet onder ogen willen zien.

Wie benieuwd is naar meer en CUT_ graag live wil meemaken, kan daarvoor terecht in de AB op 16 mei.

21 februari 2018

About Author

Jolien Cuyvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief