LiveRecensies

Lewis Capaldi + Au/Ra @ Rotonde (Botanique): “Lewis Capaldi? Die heb ik ooit in de Rotonde gezien!”

Hij wordt overal getipt als een artiest die je 2018 in de gaten moet houden en ook wij maakten van hem een ‘Grote Beer Van Morgen’. Onze Nederlandse vriend Dotan nam hem al mee op zijn Seven Layers Tour en mocht hij afgelopen herfst voor Rag’N’Bone Man in Vorst Nationaal openen, maar nu doet Lewis het helemaal op zijn eentje. Met één ep in zijn rugzak stond de jonge Brit in een uitverkochte Rotonde in de Botanique en kwam hij zich aan zijn Belgisch publiek voorstellen. Een betere locatie hadden we ons niet kunnen dromen voor dit speciale concert! Deze vrijdag brengt hij nog een nieuwe single uit met de fenomenale Jessie Reyez, maar gisterenavond stond hij nog in Brussel. Het was een aangename kennismaking met de sympathieke Schot!

Vandaag kregen we meteen twee ‘Grote Beren Van Morgen’ voorgeschoteld. Het voorprogramma werd namelijk verzorgd door de jonge zangeres Au/Ra. Haar muziek kan vergeleken worden met het breekbare van Birdy en het pop-rock kantje van Halsey. We konden haar drie eerste singles zeer goed smaken, maar waren door haar set lichtjes teleurgesteld. We misten de pit die we op de studioversies wel hoorden, wat misschien te wijten valt aan het lage volume. Highlights van de set waren haar cover van Dua Lipa’s monsterhit “New Rules” en afsluiter “Outsider”. We geven onze hoop echter nog niet op, want het was één van haar eerste shows en verder had ze te kampen met stemproblemen. Volgende keer beter…

Lewis Capaldi heeft al wat meer live-ervaring en dat bleek meteen van in het begin. Zijn eerste nummer “Tough” zong hij meteen uit volle borst. Hij begeleide zichzelf met de gitaar en haalde elke noot alsof het hem geen moeite kost. De gitaar werd achteraf meteen weer ingeruild voor een piano en zo stond hij tijdens “Lost On You” lichtjes verloren achter zijn micro. Het nummer is een echte tearjerker en ook live bezorgde Lewis ons kippenvel. Het nog niet uitgebrachte “Something Borrowed” kon ons eveneens overtuigen. Een sterk begin voor een opkomend talent!

Een ander nieuw nummer was “Lasting Lover”, dat Capaldi vooral als happy sadsong beschreef. Wij werden er in ieder geval meer blij dan bedroefd van mede dankzij zijn sterke vocale prestaties. Niet alleen zijn unieke stem kon ons verrassen, maar ook zijn humor. Toen hij in het begin nog zei: “I’ll shut up and sing!”, was hij dat na “Headspace” al weer vergeten… Zijn bindteksten waren gelukkig niet zo storend of melig als bij andere artiesten en namen geen dynamiek van de set weg. Zijn humor zorgde er zelfs voor dat zijn depressieve muziek wel optimistisch overkwam.

Zijn beste nummer “Mercy” kwam dan in het midden van de set en ging niet alleen door merg en been, maar door elke zenuw in je lichaam. Een echte uitschieter in de set! Hij smeet er meteen “Rush”, het nummer met Jessie Reyez dat hij vrijdag uitbrengt, achter en toonde dat hij het nummer ook zonder de getalenteerde Jessie goed kan brengen. De laatste twee nummers kwamen uit zijn debuutep Bloom. “Fade” wist door zijn sterke refrein zielen te winnen en zijn bekendste nummer “Bruises” werd al goed meegezongen door het publiek.

Lewis Capaldi liet in een uitverkochte Rotonde zien tot wat hij in staat is en dat is meer dan behoorlijk. De jonge Schot speelde naast nummers uit zijn eerste ep Bloom een heleboel nieuwe nummers die we dit jaar nog kunnen verwachten. Lewis maakte er een show van met weinig tralala, waardoor zijn stem des te meer kon uitblinken. Waar hij binnen een jaar zal geraken, staat nog in de sterren, maar wij hebben een vermoeden dat het in een grotere uitverkochte zaal zal zijn! Het was zo een avond waarvan je ooit kan zeggen: “Lewis Capaldi? Die heb ik nog in de Rotonde gezien!”.

Setlist:

Tough

Lost On You

Something Borrowed

Lasting Lover

Headspace

Mercy

Rush

Don’t Get Me Wrong

Fade

Bruises

1787 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Xiu Xiu @ Botanique (Rotonde): Discografiedwarsdoorsnede

Jamie Stewart is immer verrassend. Wat begon als soloproject groeide al snel uit tot het hyperproductieve Xiu Xiu. Voortdurend veranderde de bezetting,…
LiveRecensies

Wednesday @ Botanique (Witloof Bar): Op zijn zondags

Wednesday die een show speelt op een woensdag, sommige moppen schrijven zichzelf. De band uit Asheville is nog maar sinds 2018 bezig,…
LiveRecensies

Blondshell @ Botanique (Witloof Bar): Sterk visitekaartje

Opgroeien met een chaotisch gezin en New York op de achtergrond, zorgden ervoor dat een jonge Sabrina Teitelbaum troost zocht in muziek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.