Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Family Of The Year – “Hold Me Down”

In het jaar 2014 was er eindelijk de grote doorbraak voor Family Of The Year. De band uit Los Angeles mag hiervoor vooral dankbaar zijn aan Boyhood, de film die dat jaar potten brak en hun nummer “Hero” als leidraad nam. Hoewel de song toen al twee jaar oud was, werd het nadien eindelijk naar waarde geschat. Het nummer kreeg hier zelfs een gouden plaat. In 2015 bracht Family Of The Year dan een titelloos derde album uit dat overal wel goed ontvangen werd. Daaruit was vooral “Carry Me” de grote hit, al werd het nooit zo succesvol als “Hero”. Nu kondigt de band een nieuw album aan Goodbye Sunshine, Hello Nighttime, dat op 18 mei moet uitkomen.

“Hold Me Down” is de eerste single die we te horen krijgen van het album en dat maakt meteen duidelijk dat de band een iets meer synth-georiënteerde richting uitgaat. Toch verliezen ze nergens hun aanstekelijkheid en na een eerste luisterbeurt kan je het refrein uit volle borst meezingen. Toch missen we hier en daar wat de puurheid die hun vorige songs allemaal hadden. Dit lijkt iets te overgeproduced waardoor de zachtheid van hun muziek niet zo goed meer overkomt. Desalniettemin is het een gezellig nummertje dat nog maar eens toont wat voor sterke band Family Of The Year eigenlijk is.

19 februari 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief