Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elliah Heifetz – “Simona”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elliah Heifetz – “Simona”

Elliah Heifetz. De naam klinkt misschien niet bekend in de oren, maar de Amerikaan met Sovjet-roots draait toch al even mee in het muziekmilieu. In het verleden schreef hij al muziek voor verschillende Hollywood- en Broadwayprojecten, maar met zijn debuutsingle “Simona” treedt hij voor het eerst volledig zelf in de spotlights.

Heifetz groeide op in een joods gezin dat wegvluchtte uit de Sovjet-unie en kende heel wat financiële moeilijkheden. Zijn kopzorgen kon hij kwijt in poëzie en muziek, wat ervoor zorgde dat hij uiteindelijk literatuur ging studeren in Yale.  Een verse break-up en de inspirerende omgeving van Lake Michigan zetten hem aan tot het schrijven van zijn eerste EP, “The Heaven On My Mind”.

Met zijn debuut “Simona” maakt Elliah Heifetz meteen duidelijk bij welke artiesten hij de mosterd haalt. Het energieke begin doet denken aan The War on Drugs en na een catchy refrein daalt het tempo waarna de harmonische stijl van Fleet Foxes weerklinkt. Het geheel verrast, klinkt fris en blijft hangen. Een leuk debuut dat de interesse wekt! Laat maar komen, die EP!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Darren Kiely - "Slow Decay"

Darren Kiely debuteerde twee jaar geleden in de muziekwereld en bracht vorig jaar met Lost zijn eerste ep uit. Zijn teksten komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.